| - Jókai bableves recept |
|
dkg sárgarépa,15 dkg fehérrépa,10 dkg f.kolbász,2 babérlevél,10+3 dkg liszt,1 tojás,1 közepes fej v.hagyma,1 ek.olaj,1 mk.p.paprika,2 dl tejföl,ecet vagy citromlé,1/2 hegyes zöldpaprika.
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig ... |
janna53  |
|
|
| |
| 15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet |
formázáshoz zsemlemorzsa
1 teáskanál őrölt római kömény
ízlés szerint citrom reszelt héja
pár csepp citrom leve
ízesítéshez őrölt bors
1 csokor petrezselyem
sütéshez olaj
A lecsöpögtetett babot tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, pár csepp citromlevet, elkeverünk benne kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, hogy ... |
anna4459  |
|
|
| |
| 5 különleges bográcsos |
babérlevél
* 3 vöröshagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* csemege Piros Arany
* csípős Piros Arany
* pirospaprika
* 2 l húsleves
* 2 csokor kapor
* tejföl
* liszt
Előző este a babot és a húsokat hideg vízbe áztasd be. A bográcsban 3 liter hideg vízben tedd fel főni a babot és a felkockázott húsokat. Egészben tedd bele a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet és a húslevest. Hintsd meg pirospaprikával, és nyomj bele a ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A Babos sertésragu receptje: |
60 dkg sertéscomb, zöldségleves, fél dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 csípős zöldpaprika, 1 piros színű paprika, 3 szál friss zellerlevél, őrölt kömény, só, őrölt bors
Elkészítése
Az előző este beáztatott babot bő zöldséglevesben főzzük puhára, majd szűrjük le. A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst, és süssük fehéredésig. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd öntsünk alá két deci ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| A Jókai bableves receptje: |
|
szem bors,15 dkg sárgarépa,15 dkg fehérrépa,10 dkg f.kolbász,2 babérlevél,10+3 dkg liszt,1 tojás,1 közepes fej v.hagyma,1 ek.olaj,1 mk.p.paprika,2 dl tejföl,ecet vagy citromlé,1/2 hegyes zöldpaprika.
Elkészítés: Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| A betűs receptek |
átsütjük.
Alföldi bárányhús
Hozzávalók: 25 dkg fehér bab, 2 fej hagyma, 1 evőkanál vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg bárányhús, 4 sárgarépa, 1 zeller, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.
A babot előző nap beáztatjuk. A kockára vágott hagymát a szalonnával megpirítjuk. A húst, a répákat, a zellert feldaraboljuk. Az egészet 1,5 l vízben 1 órát főzzük. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, sót, borsot, a babérlevelet, és még 20 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Adriai lencselakoma |
oregánó
* 2 kávéskanál pirospaprika
* őrölt bors
* só
Elkészítés:
A lencsét a babbal együtt előző este beáztatjuk. Ha nincs húslevesünk, a kockát 1 liter vízben feloldjuk, és puhára főzzük benne a lencsét és a babot. A megtisztított hagymát fölszeleteljük, olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a zöldpaprikát, a gombát, a ketcupot, a pirospaprikát, a kockákra vágott szalonnát és a burgonyát. Ízlés szerint fűszerezzük, és fedő alatt lassú tűzön zsírjára ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Ajándék 4 literes kukta... |
darabka zeller és karalábé), 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
A megmosott és átválogatott babot előző este beáztatom. Másnap az áztatóvizet leöntöm, és 7,5 dl tiszta vízbe teszem. Puhára főzöm. (Kuktában negyedannyi idő alatt megfő, mint hagyományos fazékban.) Míg a bab fő, a megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom, a megtisztított ... |
fagorbolt  |
|
|
| |
|
|