| Fácánleves |
|
vöröshagyma
* 3-
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál ételízesítő
* 1 csipetnyi egész kömény
* 1 mokkáskanál egész bors
* 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)
Elkészítés:
A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4-5 felé vágjuk, az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst, 2 napig pácoljuk.
A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Fácánleves berántva I. |
Hozzávalók: 1 egész fácán, 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, egy evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, őrölt feketebors, csipetke
A megtisztított fácánt jól megmossuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük, és 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk, puhára főzzük. Egy lábasban kevés vajon a karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret meg a kis kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, őrölt borssal meghintjük, és a liszttel elkeverjük, majd a húslével felöntjük. A ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácánleves berántva II. |
Hozzávalók: 1 egész fácán, 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sampinyon gomba, 1 dl tejszín, 2 tojássárga, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só, őrölt feketebors
A megtisztított fácánt jól megmossuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük, és 1,5 liter vízzel felöntjük, és feltesszük főni, közben a habját többször leszedjük.
Egy fél óra múlva megsózzuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és az apróra vágott gombát belerakjuk, sóval, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácánleves újházi módra |
egyenletes forralással készre főzzük.
Külön kifőzzük a metéltre vágott zöldségeket, a szeletelt gombát, a rózsáira szedett
kelvirágot. Ugyancsak külön főzzük ki a cérnametéltet.
Mikor a fácán puha, kivesszük a levesből, bőrétlefejtjük és feldaraboljuk.
Tálalása a következő: levestálba tesszük a kiadagolt főtt fácánt, rátesszük a cérnametéltet
a főtt zöldségeket, zöldborsót, spárgát, majd felöntjük a forró levessel. Finomra vágott
petrezselyem zöldjével meghintve, forrón adjuk ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Hal a tortán |
|
zellergumó, 1 db zöldpaprika, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ételízesítő, 1 csipetnyi egész kömény, 1 mokkáskanál egész bors, 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)
Előkészítés: A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4-5 felé vágjuk, az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst, 2 napig pácoljuk.
Elkészítés: A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, felforraljuk. ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Karácsonyi ételek |
borítjuk, és vékony zsineggel rákötözzük. A pulykát megsózzuk, tepsibe helyezzük és leöntjük olvasztott zsírral. Nem túl forró sütőben, többszöri locsolgatással, szép lassan sütjük. Sütési ideje 2-2,5 óra. A sütőből kivéve kevés ideig pihentetjük, feldaraboljuk és frissen sütött hasábburgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: 190 perc
Ajánlott ital: Siklósi olasz rizling
Gesztenyével töltött pulyka 3.
Hozzávalók
Nagyobb család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers ... |
tomicica  |
|
|
| |
|
|