| Az igazi pizza alaptészta |
|
4 isteni pizzarecept
+ Az igazi alaptészta
Készíts otthon pizzát, biztosan finomabb lesz, mint a telefonon rendelt. Feltét szinte bármi lehet, elég, ha ismered a tökéletes tészta receptjét.
Bár egyszerű felemelni a telefont, majd rendelni egy pizzát, sokkal jobb, ha magad kevered, dagasztod, illetve sütöd ropogósra. Az otthoni pizzakészítés jó móka, még akkor is, ha egy kevés rendetlenséggel jár.
A tészta meggyúrása után ráadásul már csak keveset kell várni, amíg kisül ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Kenyer keszites |
hozzá fokozatosan a 3/4 cs élesztőt, és addig gyúrjuk, míg puha tésztát nem kapunk. Ha szükséges, tegyünk hozzá vizet vagy lisztet. 20 percig kelesszük, majd kis kifliket formázzunk, és lisztezett tepsiben süssük 170 °C-on 30 percig.
Pizza alaptészta
Hozzávalók:
- 1 1/2 cs teljes őrlésű barnaliszt
- 1 cs fehérliszt
- 1 tk só
- 2 dkg élesztő
- 1 dl langyos víz
- 1 tk méz
- 1-2 ek olaj
- annyi langyos víz, hogy jól gyúrható tésztát ... |
relisisi  |
|
|
| |
| Készítsünk igazi olasz pizzát otthon! |
legmegfelelőbbet. Pedig pizzát készíteni otthon, igazi élvezet: olcsóbb, azt teszünk rá, amit akarunk, tőlünk függ, hogy vékonyabb, vastag, omlós, csípős vagy éppen halmozásig tele van sajttal.
Nézzünk egy receptet, hogyan készül az igazi olasz alaptészta. Ebből az adagból körülbelül 4 darab 25 centiméteres átmérőjű vékony pizza készül.
Hozzávalók:
300 ml víz,
3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
500 g liszt,
2,5 dkg élesztő (fél kocka),
1 kávéskanál cukor, ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Lángosok |
borssal ízesítem, hogy kellemesen, de ne legyen nagyon sós. A megsült lángosokat megkenem a juhtúrós krémmel, és kettőbe hajtva teszem a tányérra.
Elkészítési ideje: kb. 150 perc.
Juhtúrós lángos
Hozzávalók:
lángos alaptészta, 25 dkg juhtúró, 1 dl sűrű tejföl, 1 nagy csokor kapor, ízlés szerint só, olaj a sütéshez
Elkészítjük az alaptésztát. Közben a juhtúrót simára keverjük a tejföllel és a finomra metélt kaporral, majd megsózzuk. A tésztát fél centi vastagra ... |
akiram45  |
|
|
| |
| Pizza alaptészta recept |
|
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
0,5 dl olaj
1 tk. só
1 tk. cukor
1 bögre(kb. 2 dl)langyos víz
Elkészítés:
az élesztőt felfuttatom a cukros langyos tejben. A lisztet egy tálba szitálom, ráöntöm az olajat, a felfuttatott élesztőt, hozzáadom a sót és annyi vizet, hogy kelt tészta állagú tésztát kapjak. Ha jól összeállt,-nyugi, ez csak pár perc-letakarom és egy fél órán át pihentetem. Utána kiolajozott tepsibe kézzel belenyomkodom, ... |
donaldduck  |
|
|
| |
| pizza készítés otthon hazipatika.com |
vigyük túlzásba a feltétet sem. Ha valami igazán gyors pizzára vágynak, és nincs idejük a dagasztásra, használjanak leveles tésztát alapnak. A végeredmény ugyanolyan ízletes, az elkészítés pedig mindössze 20-25 percet vesz igénybe. Lássunk most egy alaptészta receptet, és egy leveles tésztából készült gyors pizzát.
Pizzatészta (alaprecept)
Hozzávalók:
40 dkg zabliszt
1 egész tojás
2 dl tej
1,5 dkg élesztő
3 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál só
A tejet ... |
drciccancs  |
|
|
| |
| x |
Hegedüsné Erzsi [Böbe]
Szervusztok!
Kipróbálásra ajánlom a GYORS FÁNK általam továbbfejlesztett változatát: a kikevert tésztához hozzákeverünk 25 dkg villával áttört túrót és egy kis reszelt citromhéjat. Maga az alaptészta is fantasztikusan finom, de így sem rossz!
#1785
2009. február 22. 21:25
Válaszolj!
Haraszti Istvánné [Éva]
1783: A töpörtyü krémet én még ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|