| Alföldi káposztás csülök |
|
Alföldi káposztás csülök
Hozzávalók:
1-1,5 kg-os füstölt csülök
1 kg savanyúkáposzta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg jó húsos kolozsvári szalonna
20 dkg vékony füstölt szalonna
15 dkg házi füstölt kolbász
2 dl tejföl
pirospaprika, kapor, pár szál zellerlevél, köménymag
2-3 dl csülöklé .
Elkészítés:
Legjobb zárható cserépedényben elkészíteni (Pataki tál, római tál, römertopf stb. - ilyen néven ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Bableves variációk |
mixerbe, pürésítsd, majd öntsd vissza a fazékba. Öntsd hozzá a rumot, a zöld citrom levét, sózd, borsozd. Önálló tálkában tálald, citromkarikával, petrezselyemmel és tejfölcseppekkel díszítsd.
Káposztás babos korhelyleves
Hozzávalók:
800 g füstölt sertéshús (oldalas, tarja és csülök), 400 g tarkabab, 500 g savanyú káposzta, 2 db babérlevél, 200 g paprikás kolbász, 100 g vöröshagyma, 20 g fokhagyma, 10 g borsikafű, 60 g liszt, 6 dl ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Bajor káposztás csülök |
Hozzávalók:
2 db bőrös sertéscsülök, 1 mk. őrölt fehér bors, 1-1 mk. pirospaprika, majoránna, őrölt köménymag, só, sör, 1,2 kg burgonya, 5 dkg szalonna, 30 dkg hagyma, őrölt bors, zöldpetrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, olaj; a káposztához: 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 1 kg savanyú káposzta, 3 babérlevél, 10 szem borókabogyó, 20 szem fekete bors.
A csülköt megmossuk, a fűszereket összekeverjük 1 ek. sóval, és a húsba dörzsöljük (ne érje a bőrét). Letakarva, hűtőszekrényben 2 napig érleljük. ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Bajor káposztás csülök recept |
Hozzávalók:
2 db sertéshús
1.5 dl víz
70 dkg savanyú káposzta
1 adag szalonna
0.5 kg alma
Elkészítés:
Besózunk két szép, nagy, mellső, nem füstölt sertéscsülköt és a kukta fazékba helyezett betétre rakjuk. Aláöntünk másfél dl vizet és a fazekat lezárva, a jelzéstől számítva, kb. 40 percig pároljuk. 70 dkg savanyú káposztát alaposan kinyomkodunk és a hajszálvékony szalonnaszeletekkel bélelt (előzőleg beáztatott) cserépedénybe rakjuk. Közé keverünk ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Csülök receptek |
|
kizsírozott tepsiben, olyanok lesznek, mint a kismalacok. Leöntjük 7 dl natúr paradicsomlével, és egy másik tepsivel lefödve, előmelegített sütőben megsütjük. Tálaláskor a húsos káposztánk tetejére helyezzük őket. Télvíz idején sokáig eláll, s mint a káposztás ételek általában, egyre jobb, ahogy érnek össze az ízek benne. Már hogyha marad, mert frissen is igen jó!
Faszénen sült csülök fokhagymás sörrel locsolva
Hozzávalók:
2 db sertéscsülök (hátsó, csonttal együtt),1,5 ... |
vg999  |
|
|
| |
| Erdélyi káposztás csülök |
Hozzávalók: 2 db csülök (nyers) 80 dkg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma 2 dl tejföl, 1 csokor kapor 1 evőkanál liszt (finom) 1 teáskanál pirospaprika 1 gerezd fokhagyma 1 mokkás k. köménymag 3 evőkanál olaj 1 ízlés sz. só
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vagdaljuk, majd 2 evőkanál zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ezután a lángot elzárva alatta, megszórjuk pirospaprikával, és összekeverjük.
A csülköket megmossuk, és ha szükséges, a szőröktől letisztítjuk, feldaraboljuk. Tűzálló ... |
klara50  |
|
|
| |
| Erdélyi káposztás csülök |
40 perc, sütés nélkül Nehézség: 2
Hozzávalók: 2 kisebb kicsontozott csülök, 80 dkg savanyú káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor), 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 3 evőkanál olaj vagy zsír, só.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vagdaljuk, majd 2 evőkanál zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ezután a lángot elzárva alatta, megszórjuk pirospaprikával, és összekeverjük. A ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Finom falatok |
lCsülök savanyú káposztás galuskával
Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta
2,5 dkg vaj
A csülökhöz:
50 dkg csont nélküli füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
5-6 szem egész bors
1 babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma
A galuskához:
2 tojás
2 dl víz
15-20 dkg liszt
só
A pirított hagymához:
2 nagyobb fej vöröshagyma
1-2 ... |
piroska0101  |
|
|
| |
|
|