| Csabai sertéskaraj |
|
Hozzávalók (8 adag): 1 kg rövid vagy közép sertéskaraj, 10 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál csabai vagy gyulai kolbász, só, őrölt bors, köménymag, ízlés szerint.
A karaj teljes csontozatát éles késsel eltávolítjuk, a hús felületét a vékony zsírbevonattól megtisztítjuk. Hosszú pengéjű hegyes, éles késsel közepén keresztülszúrjuk úgy, hogy belül a kést néhányszor körbeforgatjuk, így szélesítve a nyílást. A kolbász héját lehúzzuk, és a kolbászt a nyílásba befűzzük. A húst ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
Gombás húspogácsa grillen sütve
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
30 dkg csiperkegomba
1 nagyobb újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
1 tojás
fél csokor petrezselyem
1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
1 kiskanál Erôs Pista
kb. 1 kiskanál só
2 evôkanál olaj
Elkészítés:
A húst földaraboljuk, ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, a szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. A ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Gombás húspogácsa grillen sütv |
egyperces receptek..
Gombás húspogácsa grillen sütve
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
30 dkg csiperkegomba
1 nagyobb újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
1 tojás
fél csokor petrezselyem
1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
1 kiskanál Erôs Pista
kb. 1 kiskanál só
2 evôkanál olaj
Elkészítés:
A húst földaraboljuk, ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, a szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz ... |
gabfe  |
|
|
| |
| Karácsonyi és téli receptek |
gyufaszálra vágva
jégcsapretrek, s répa gyufaszálra vágva
sütőtök géppel cérnára vágva,liszt víz, oregano keverve és kisütve, fasírt formára
lótusz karikák
sörretek, s. répa cérnára 2:1 arány (menta, petrezselyem apróra vágva)
marinírozott szeitan
nori szusi tempura
A halat a bőrétől és a szálkáktól megtisztítjuk, 3-4 cm darabokra szeleteljük. Ízesíthetjük szója szósszal és fokhagymával, vagy sóval és fokhagymával enyhén. Lisztben megforgatjuk, majd tempúrába ... |
makrobiotika  |
|
|
| |
| Marinírozott körte |
|
Marinírozott körte gesztenyepürével
Hozzávalók:
8 körte, 7 dl vörösbor, 10 dkg (barna) cukor, 25 dkg gesztenyepüré, 1 ek. frissen reszelt gyömbér.
A körtéket meghámoztam, és eltávolítottam a magházukat. Ezután barna cukrot karamellizáltam, amelyet felöntöttem pár deci vörösborral - a maradékot meg lehet iszogatni. Mikor a bor felforrott, beletettem a körtéket. 10 perc múlva kiszedtem őket, s mindegyikre friss gyömbért reszeltem. A visszamaradt bort addig forraltam, amíg be ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Marinírozott ponty |
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók: 50 dkg tisztított pontyfilé, 2 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkgzsemlemorzsa, 25 dkg lilahagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 dlolaj a kisütéshez, só, őrölt bors, cukor, olívaolaj ízlés szerint.
A jól megmosott halfilét ujjnyi vastag és kb. 5 cm hosszú rudakra vágjuk. Ahagyományos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bőforró olajban kisütjük. Egy tálban elkészítjük az alaplevet: enyhéncukros-ecetes salátalébe tesszük a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Saláta köretek |
vízzel öntetet készítünk. Ebbe tesszük bele a burgonyát.
Tálaláskor salátalevéllel és paradicsommal díszítjük.
Energiatartalom: 1430 kJ
Fehérjetartalom: 6 g
Zsírtartalom: 15 g
Szénhidráttartalom: 45 g
Marinírozott sült paprika
Hozzávalók:
8 db húsos zöldpaprika, 6 evőkanál olaj, 2 evőkanál borecet,
1 csipet cukor, 1 késhegynyi vöröshagyma- vagy fokhagymasó, só.
Elkészítése:
A megmosott paprikákat a sütőben kezdjük el ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
|
|