| ❤ Kínai csípős szezámos-mázas csirke ❤ |
|
ketchup
3 ek méz
4 ek szezámmag
1 mk. chiliporÍgy készítettem:
1. A csirkemellet megmostam, nagyobb kockákra daraboltam.
2. A bunda hozzávalóit egy tálban simára kevertem (sűrű palacsintatésztához hasonlít). Beleforgattam a húst, majd forró olajban néhány perc alatt készre sütöttem.
3. A máz hozzávalóit egy másik tálban szintén ... |
bubszi  |
|
|
| |
| « Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag |
tojás
liszt
a tálaláshoz:
csípős paprika, igény szerint
tejföl
Elkészítés:
A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ... |
reifregina  |
|
|
| |
| ***HÚSVÉTI**sonkaleves*** |
vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 l friss vízben tesszük fel főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. Levéből kivéve nagyon éles késsel - rostjaira merőlegesen - kockákra vagdaljuk. (Azért kell nagyon éles kés, mert a meleg sonkát nehéz szeletelni.)
A sonkalébe beletesszük az összes megtisztított és vékony hasábokra vagdalt vegyes zöldséget, a hagymát és a sonkakockákat. Ha a zöldség is megfőtt, akkor a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Rizseshús |
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg sertéslapocka
15 dkg hagyma
15 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
50 ml olaj
5 g pirospaprika
28 dkg rizsszemtészta
5 g petrezselyem
só
5 dkg fokhagyma
A húst kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A zöldpaprikát felkockázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk.
Olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Vadas zsemlegombóccal |
|
szerint a cukrot, a citromlét, a mustárt, sót belekeverjük.
A húst felszeleteljük, leöntjük a szósszal.
Zsemlegombóc elkészítése:
A zsemlegombócot bőven van időnk elkészíteni, míg sül a hús. Először a szikkadt zsemléket apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
A lisztből, a tojásból és megfelelő mennyiségű tej és víz keverékéből közepesen sűrű nokedlitésztát kavarunk. Hozzáforgatjuk a pirított zsemlekockákat is.
Forró, sós vízbe szaggatjuk a gombócokat. Cirka 15 ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Vasi parasztpecsenye
Megmosva 60-70 dkg sertéslapockát- vagy tarját, kétujjnyi darabokra vágjuk. Lábasba téve 10-12 dkg zsírt, belerakjuk a húst, 1 fej nagy kockákra vágott vöröshagymát, sót, 1 kk. majoránnát, 1 kk. pirospaprikát. Elkeverjük, rászórunk 1 kk. őrölt borsot, fél bögre vizet aláöntve, lefedve erősebb tűzön pároljuk.
Ha félpuha, a fedőt levéve zsírjára sütjük. Hozzáadunk tenyérnyi, vékony csíkokra szelt májat. Addig sütjük, míg a máj megduzzad. 1 gerezd zúzott fokhagymát ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
bab, 1 kis fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, zsír, liszt, pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 dl tejföl, só.
A kockára vágott füstölt nyelvet 2 liter vízben felteszem főni. Ha a nyelv félig megfőtt, hozzáadom a kockákra vágott vegyes zöldséget és a babot. (Ha nem fejtett babból készül, hanem száraz babból, akkor a babot 1 napig hideg vízben kell áztatni, és a nyelvvel együtt teszem fel főni, de a nyers bab hamar megfő, annak kevesebb főzés is ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
füstölt szalonna, 1 mk. bors, késhegynyi majoránna, 1 k. liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 k. liszt, 2 k. paradicsompüré, 1 dl bor (akár a franciák).
A tésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, diónyi vaj, kevés só, 1 pohár tejföl, 3 tojás.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, zsírját leszűrjük, zsírral kiegészítve beletesszük az apróra vágott hagymát, kissé megpirítjuk és beletesszük a csíkokra vágott húst. Fűszerezzük borssal. fokhagymával, majoránnával, sózzuk. Hozzátesszük a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|