| K betűs receptek |
|
leöntjük a mártás felével. A többit mártásos csészében tálaljuk.
Kunsági karaj, májjal töltve
A szokásosnál vastagabb karajszeleteket úgy vágjuk be, hogy egy-egy kis "zseb" keletkezzen. A reszelt vöröshagymát, a finomra vágott sertésmájat mustárral, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a nyílásokat ezzel megtöltjük. Hústűvel összetűzzük, sózzuk. A megtöltött húsokat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Ezután kevés vizet ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| O-Ó betűs receptek |
az alufóliát, és a hústekercset rézsútosan felszeleteljük. Burgonyapürét, vagy
Ormánsági töltött sertésdagadó
2 tejben áztatott, kifacsart zsemlét tálba téve hozzáadunk 2 tojást, 15 dkg darált, füstölt húst, 15 dkg darált sertésmájat, 1 fej aprított, zsíron futtatott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, majoránnával, pirospaprikával ízesítve eldolgozzuk. Felszúrva egy 80 dkg dagadót, a masszával megtöltve nyílásait bevarrjuk. Egyenletesre nyomva benne a tölteléket, besózva zsírban ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Receptek |
felszeleteljük, leöntjük a mártás felével. A többit mártásos csészében tálaljuk.
Kunsági karaj, májjal töltve
A szokásosnál vastagabb karajszeleteket úgy vágjuk be, hogy egy-egy kis "zseb" keletkezzen. A reszelt vöröshagymát, a finomra vágott sertésmájat mustárral, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a nyílásokat ezzel megtöltjük. Hústűvel összetűzzük, sózzuk. A megtöltött húsokat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Ezután ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Receptek |
eltávolítjuk az alufóliát, és a hústekercset rézsútosan felszeleteljük. Burgonyapürét, vagy
Ormánsági töltött sertésdagadó
2 tejben áztatott, kifacsart zsemlét tálba téve hozzáadunk 2 tojást, 15 dkg darált, füstölt húst, 15 dkg darált sertésmájat, 1 fej aprított, zsíron futtatott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, majoránnával, pirospaprikával ízesítve eldolgozzuk. Felszúrva egy 80 dkg dagadót, a masszával megtöltve nyílásait bevarrjuk. Egyenletesre nyomva benne a tölteléket, besózva ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Sertésmájpástétom |
|
dkg sertéstarja, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, őrölt bors, majoranna, őrölt szegfűbors, ízlés szerint.
A sertésnyelvet megtisztítjuk, rövid lében sóval és fokhagymával megfőzzük. A sertésmájat szeletekre vágva a karikára aprított vöröshagymával zsírban megpirítjuk. A sertéshússal együtt kétszer egymás után finomra daráljuk, majd szitán áttörjük. A masszát tálba tesszük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, az apró kockára vágott füstölt szalonnát, ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|