| 2 hét lúgosító étrend |
|
túrókrémmes pirítós félbarna kenyér
Hozzávalók:
15 dkg bármilyen retek
5 dkg friss túró
5 dkg félbarna kenyér
ízlés szerint só
Elkészítés:
A retket finomra reszeljük, levével együtt a túróval alaposan átkeverjük, sózzuk. Pirított kenyérre kenve fogyasztjuk
Tízórai: almalé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s almalé
Ebéd: Fokhagymás pulykamell, petrezselymes burgonya, paradicsomsaláta
Hozzávalók:
10 dkg pulykamell
25 dkg burgonya
20 dkg ... |
brozsika  |
|
|
| |
| 3 napos tésztakúra |
megpirítjuk. Utána hozzáadjuk a kész lecsót, és alaposan kiforraljuk. Tálaláskor összekeverjük a tésztával.
Uzsonna: Szezámos - datolyás répa csemege
Hozzávalók (1 főre számított, tisztított mennyiség):
1 dkg szárazon pirított szezámmag
5 dkg datolya felkockázva
10 dkg finomra reszelt sárgarépa
2 dkg méz
Elkészítés:
Mixerbe tesszük a hozzávalókat és alaposan összedaráljuk.Frissen fogyasztjuk.
Vacsora: Csípős ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Alma, nemcsak a fa alatt |
belőle, rétesekbe, süteményekbe tehetjük, s húsételeket is ízesíthetünk vele.
Ötletek
o Sült almaszeletek: Az almaszeleteket felforrósított vajban, lassú tűzön süssük ropogósra, és közben szórjuk meg kevés kristálycukorral. Ízletes köret lehet pirított máj mellé, ám önmagában is pompás csemege.
o Bundás alma: Az almaszeleteket forgassuk palacsintatésztába. Hogy ne szívjanak be sok olajat, a tojásfehérjét habbá verve keverjük a masszához, és nagyon forró olajban süssük. Ha megsült, ... |
bulac57  |
|
|
| |
| B receptek |
vöröshagyma, 3-4 evőkanál tejföl, só ízlés szerint.
A burgonyát megreszeljük, levét kinyomjuk, majd túrót, lisztet, tojást és sót adunk hozzá, összekeverjük. Hosszúkás "zeppelineket" (ovális rudakat) készítünk, zsírban megsütjük, lábasba tesszük. Pirított hagymával és szalonnával megszórjuk. Hozzáadunk tejfölt, és a sütőben átforrósítjuk.
Burgonyapálcikák sajttal meghintve
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 dl olaj, 5 dkg reszelt sajt, só ízlés szerint.
A nyers, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bébiétel receptek 12 hónapos kortól |
|
sütjük.
Ezt az ételt más zöldségekkel is elkészíthetjük, például kelkáposztával, zsenge vajbabbal.
3-Vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók:
a marhahúslevesben megfőtt hús és zöldségek, tejföl, citrom, cukor, só, bors.
A gombóchoz pirított zsemlekockák, liszt, 1 tojás, tej
A megfőtt marhát ledaráljuk. A levesben megfőtt zöldségeket közben finomra turmixoljuk, majd vajon felforraljuk, sóval, borssal, egy kis cukorral és citrom levével ízesítjük. A gombóchoz ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Főzési folytélyok és tanácsok |
tetszik az illata és úgy érzem passzol. Jól összekavargatom, ha nagyon
folyós, akkor egy kis zsemlemorzsával keményítem. Ja és ha olyanom van, . akkor
teszek bele májkrémet (olyan kis dobozost szétkeverve, vagy gombát, tennék bele
pirított szalonnát is, de azt a férjem számûzte itthonról). Ezek után vagy betöltöm,
husit gurigázok, csirkecomb bőre alá rakom, vagy szépen belapátolom a tepsibe és
aranybrnára sütöm.
ASZTALI ÁLDÁS (Stalex) ... |
anne74  |
|
|
| |
| Illatos lakoma |
a dér, különösen édes, zamatos ízű lesz, egész télen kedvelt csemegének számított a legszegényebb családoknál is. Nemcsak a kemencében frissen sütött tök - amelynek kellemes illata semmihez sem hasonlítható - szolgált eledelül, hanem a pirított tökmag fogyasztása is jellemző szerepet játszott néptáplálkozásunkban. Erre a célra takarmánytökből és a magra termesztett spárgatökből nyerték a magot.
A népi gyógyászat is felismerte a sütőtök és a tökmag jelentőségét. Számos betegség ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Kínai gasztronómia2 |
módra
Kínai zöldséges tészta sült tofuval
Hozzávalók: 25 dkg natúr vagy zöldséges tofu, 20 dkg kínai tészta, 1 csokor újhagyma, 1 db paprika, 1 diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál pirított szezámmag, 1 db sárgarépa, 1 db cukkini, darált feketebors
Elkészítése: Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott fokhagymát és gyömbért. ... |
szandra4  |
|
|
| |
|
|