| A vadas és a zsemlegombóc |
|
A vadas és a zsemlegombóc receptje
A klasszikus vadas marhából készül, de készítheted csirkéből is. A leginkább hozzáillő köret, a zsemlegombóc fortélyait is ellesheted.
A vadas klasszikus receptjében marhahús szerepel. Ma azonban már mindenki olyan húst használ, amit szeret, így lehet pulyka-, de csirkevadast is készíteni.
Zsemlegombóc
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 zsemle vagy 2 szelet kenyér
1 tojás
víz ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Aranysárga leves vegyes hússal |
Aranysárga leves
Hozzávalók 4 személyre: 1-2 db fehérrépa , 2-3 db sárgarépa , 1 kisebb zeller gumó, a kisebb fej vörös hagyma,1-2 cikk fokhagyma, 30-35 dkg borjúgerinc , 30 dkg ökör farok , 1 db konyhakész tyúk , ízlés szerint őrölt bors, só , 8 dkg rizs ,3 dkg vaj .
Elkészítés : A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy leveses fazékba tesszük a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön ... |
angyalka___  |
|
|
| |
| Bakonyi sertésborda |
Hozzávalók:
8 szel sertésborda
30 dkg gomba
3 ek olaj
2 dl tejföl
1 db vöröshagyma
1 ek liszt
1/2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kevés bor
1 db pirospaprika
1 kevés só
3 db borókabogyó
1 kevés őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd felforrósított olajon megfuttatjuk. Rátesszük a húst, majd minden oldalát elősütjük benne. Hozzáadjuk a ... |
margoka59  |
|
|
| |
| Burgonyamártások |
poharába, hozzáadom a párolt zöldséget, a karamelles levet, a citromlevet, a citrom lereszelt héját, a lekvárt, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a mustárt. Az egészet Péppé zúzom. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítom, majd felforralom. Zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal, esetleg makarónival tálalom. Jól zárható, csavaros tetejű üvegben, a hűtőszekrényben sokáig eláll.
Elkészítési ideje: kb. 90 perc.
Mustáros burgonyamártás
Hozzávalók: 1 közepes nagyságú burgonya, 2 evőkanál ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Bébiétel receptek 12 hónapos kortól |
|
lereszeljük, összekeverjük a tejföllel. A sajtos masszával bevonjuk az ételt, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ezt az ételt más zöldségekkel is elkészíthetjük, például kelkáposztával, zsenge vajbabbal.
3-Vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók:
a marhahúslevesben megfőtt hús és zöldségek, tejföl, citrom, cukor, só, bors.
A gombóchoz pirított zsemlekockák, liszt, 1 tojás, tej
A megfőtt marhát ledaráljuk. A levesben megfőtt zöldségeket közben finomra ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Békebeli vadas zsemlegombóccal |
Békebeli vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók:
50 dkg bélszín (vagy felsál, hátszín, fehérpecsenye)
2,5 dkg füstölt szalonna
2,5 dkg zsír
A pácléhez:
12 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
1 kis fej hagyma
1 szem borókabogyó
2-3 szem bors
1 babérlevél
1-2 evőkanál ecet
só
A szószhoz:
1 evőkanál liszt
1 dkg cukor
mustár
ecet
A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal |
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal
A vadas marha kistestvére, de legalább olyan finom. Zsemlegombóc helyett burgonyakrokettel, spagettivel
Szatmári Erzsébet
Hozzávalók
10 dkg zeller
20 dkg petrezselyemgyökér
40 dkg sárgarépa
20 dkg vöröshagyma
50 dkg csirkemell
2 dl tejföl
1 kanál mustár
1 kanál citromlé
1-1 kanál olaj
ízlés szerint só
Ízlés szerint ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Csülökszeletek zsemlegombóccal |
Hozzávalók 4 személyre:
1 főtt csülök húsa, 3 dkg vaj;
a zsemlegombóchoz:
2 zsemle, 1,5 dl tej, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, 4 szelet császárszalonna, 1 hagyma, só, bors, petrezselyemzöld; a sóskamártáshoz: 1 marék sóska, 1 teáskanál paprikakrém, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:
1. Az előző levesben főtt csülökhúst fóliába szorosan becsavarjuk és 3-4 órára(ha van rá idő, egy éjszakára is) hűtőbe tesszük dermedni.
2. A húst kivesszük a fóliából, ... |
suzymama  |
|
|
| |
|
|