| 2 hét lúgosító étrend |
|
friss reszelt zellerrel, és a vajjal tovább keverjük.
A halat megszórjuk a fűszerkeverékkel, kaporral. A felforrósított olajon készre sütjük. Együtt fogyasztjuk.
Uzsonna: jégkrém
Hozzávalók:
10 dkg csokis jégkrém
Vacsora: mustáros sajtos saláta
Hozzávalók:
5 dkg mustár
1 dl natúr joghurt
3 dkg reszelt parmezán
20 dkg jégsaláta
10 dkg lila lolo rosso saláta
10 dkg ruccola saláta
Elkészítés:
Az öntethez a joghurttal elkeverjük a mustárt. ... |
brozsika  |
|
|
| |
| A csicsóka |
krémesre sütjük.
- Magyaros rakott csicsóka: ugyanúgy kolbásszal és tojással készül, csak a krumpli helyett csicsókával.
- Vajas csicsókapüré: a puhára főtt, vagy sült zöldséget kis vajjal és tejszínnel pürésítjük.
- Nyers csicsókasaláta mustáros-mézes vinaigrette-tel: a hajszálvékony karikákra gyalult zöldséget mustáros öntettel öntjük le.
- Téli reszelt csicsókasaláta almával és dióval: a hozzávalókat lereszeljük, összekeverjük a dióval és ízlés szerinti öntettel.
- ... |
agnia  |
|
|
| |
| Csirkecombok mézes mustáros szószban recept |
Hozzávalók:
1 üveg Knorr Mézes-mustáros szósz
1 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
2 evőkanál Globus Mustár tubus
30 dkg zöldborsó
2 evőkanál napraforgóolaj
8 db csirke felsőcomb filé
1 csokor zöldhagyma
1 evőkanál friss kakukkfű
Elkészítés:
A kicsontozott combokat kettévágjuk, beleforgatjuk a mustárba, majd felhevített olajon aranysárgára sütjük mindkét oldalukon. Kiszedjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.
A visszamaradt ... |
toth_beata  |
|
|
| |
| Fondue (fondü) |
karfiol, zeller) esetleg előpárolhatjuk, nehogy túl lassan főjenek meg az asztalon.
Nagyon lényeges ennél a fondünél, hogy különféle szószokat kínáljunk hozzá. Ez adja meg a lényegét!
Szószok, husos fondükhöz:
Mustáros:
Majonézbe, tejfölbe vagy natúr joghurtba keverjünk csípős mustárt.
Diós:
Majonézbe, tejfölbe vagy natúr joghurtba keverjünk szójaszószt, durvára vágott diót, sót, borsot és felaprított ... |
kisa622  |
|
|
| |
| Jó kis receptnek tűnik . . . |
|
Már megint találtam egy jó receptet Gasztrozseni-nél!
Mézes-mustáros csirkemell csíkok
Édeskés, fűszeres, pikáns. Így tudnám jellemezni ezt az ételt. Ha kedveled a különleges ízeket, akkor mindenképpen ajánlom figyelmedbe. Amellett, hogy sokféle íz keveredik benne, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
| Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok |
Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok
4 adag - 30p.süt.
Hozzávalók
100 dkg csirkemellfilé
5 ek méz
3 ek mustár
1 ek napraforgó olaj
1 kávéskanál só
0.5 kávéskanál fekete bors
Elkészítés
Az alaposan megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
A mézet, a mustárt és az olajat egy tálkában összekeverjük, majd beleforgatjuk a husikat.
Kb. 1 órára a hűtőbe rakjuk pácolódni.
Egy magasabb falú ... |
koszegimarika  |
|
|
| |
| Lisztérzékenység |
káliumbevitelt (a zöldség főzőlevét például le kell önteni), kerülni a füstölt, fűszeres ételeket, az alkoholt. A diéta főleg burgonyából áll. Mértékkel van benne tojásból származó fehérje, s ehhez jönnek még a növényi eredetű táplálékok.
Mézes-mustáros pangasiusfilé
4 szelet pangasiusfilé, 1 ek. zsiradék (olívaolaj), só, bors, 2-3 ek. mézes mustár, 1 dl tejszín (sűrű joghurt), 1 dl fehérbor (elhagyható), 6-8 szelet bacon (elhagyható), friss koriander (elhagyható).
A ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Macikáné mézes-mustáros .. |
Macikáné mézes-mustáros csirkéje
Hozzávalók:
* 30 dkg csirkemell
* 2 evőkanál liszt
* 3 újhagyma
* 1,5 dl víz
* 1 húsleveskocka
* 2 evőkanál méz
* 1 evőkanál mustár
* 2dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázom, sózom és borsozom, majd megforgatom a lisztben, és egy serpenyőben aranybarnára sütöm. Ha megsült, kiszedem, és melegen tartom. A visszamaradt olajban megpárolom a karikákra vágott ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
|
|