| A cékla eltevése |
|
szorosan befedjük, és előmelegített, forró sütőben majdnem teljesen puhára pároljuk. Még melegen meghámozzuk, és az almareszelő legdurvább fokán lereszeljük. Közben meghámozunk és lereszelünk 1 szál tormagyökeret, felmetélünk 9 megtisztított fokhagymagerezdet. A feldolgozott anyagokat soronként felváltva üvegekbe rakjuk.
Leöntjük 2 kk. őrölt köménymaggal, ízlés szerinti ecettel, cukorral, sóval pikánsra ízesített salátalével, amelyet előzőleg felforraltunk. A forró üvegeket azonnal lekötjük, és száraz ... |
macoka65  |
|
|
| |
| A köménymag |
étolaj, 25 dkg rizs, 5 g fahéj, 3 g szegfűszeg, 3 g törött bors, 1 mokkáskanál római kömény, KNORR Delikát ételízesítő
A jól megmosott és szárazra itatott csirke bőre és húsa közé, a bőrt átszúrva, néhány félbevágott, megtisztított fokhagymagerezdet helyezünk. A csirke belsejét bekenjük ételízesítővel, meghintjük chilivel és megsózzuk.
Ezután megsózzuk a szárnyas külső felületét is, majd sütő tepsibe helyezzük, kevés olajat öntünk alá, és gyakori locsolgatással szép pirosra ... |
klementinagidro  |
|
|
| |
| A köménymag |
étolaj, 25 dkg rizs, 5 g fahéj, 3 g szegfűszeg, 3 g törött bors, 1 mokkáskanál római kömény, KNORR Delikát ételízesítő
A jól megmosott és szárazra itatott csirke bőre és húsa közé, a bőrt átszúrva, néhány félbevágott, megtisztított fokhagymagerezdet helyezünk. A csirke belsejét bekenjük ételízesítővel, meghintjük chilivel és megsózzuk.
Ezután megsózzuk a szárnyas külső felületét is, majd sütő tepsibe helyezzük, kevés olajat öntünk alá, és gyakori locsolgatással szép pirosra ... |
relisisi  |
|
|
| |
| B receptek |
Piros mártásban párolt burgonya
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl piros mártás, zöldpetrezselyem, fűszerek és só ízlés szerint.
A kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, beletesszük a nagy kockákra vágott burgonyát, az apróra vágott hagymát, megsütjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a piros mártást, amelyben megpároljuk.
Burgonya póréhagymával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 szál ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Báránysült és zöldséges rizs |
|
Zöldséges rizs
Hozzávalók:
20 dkg paprika,
15 dkg paradicsom,
1 cukkini,
2 db hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
50 dkg gomba,
4 dl zöldségleves,
20 dkg rizs,
petrezselyem, snidling, só, bors, oregano
Elkészítés:
Megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk a paprikát, paradicsomot, cukkinit és a hagymát. (A paradicsomok héját forró vízben lehúzzuk.) Vékonyan kivajazzuk a római tálat, beletesszük a ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Cukkinis ételek |
öntsük fel vízzel, majd fedő alatt pároljuk tovább. Amikor a hús puha, tegyük bele a tejfölt, de ezzel már ne forraljuk. Közben főzzük meg héjában a burgonyát.
Cukkínis pizzatöltelék
Rézsútosan felszeletelünk 3 cukkínit, 1 fokhagymagerezdet negyedelünk, s összekeverve 6-8 percig pirítjuk 3 ek, olajon. Kihűtjük, és kidobjuk belőle a fokhagymát. Összekeverjük 250 g felkockázott mozzarella sajttal, 1 maréknyi összevágott mentalevéllel, sózzuk, borsozzuk. A pizzára terítjük, meglocsoljuk ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Fogyis levesek |
borsikafű.
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott sárgarépát, kevés vizet öntünk hozzá, majd hozzáadjuk a kockára vágott gyökeret, zöldborsót, karfiolt, kelkáposztát, az egészben hagyott kis fej vöröshagymát, fokhagymagerezdet, félbevágott zöldpaprikát, borsot. Megsózzuk és felöntjük fél liter vízzel. Beletesszük a húsleveskockát, a sáfrányt, és lassan forraljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a kicsavart - előzőleg majoránnával, borsikafűvel, hagymakarikákkal ... |
veronika74  |
|
|
| |
|
|