| A betűs receptek |
|
db káposztalevél), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 evőkanál pirospaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 10 dkg zsír. 1 evőkanál szárított kapor, 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.
Elkészítés: A húsokat alaposan letisztítjuk és megmossuk. A csülköt, a lábat, a szalonnabőrkét és a fület kuktába tesszük annyi sós vízben, amennyi ellepi. Puhára főzzük. Közben a maradék húst ledaráljuk, nyersen hozzáadjuk a többször váltott vízben megmosott és lecsepegtetett rizst, a habosra felvert ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A zeller |
(kb. 50 dkg),
1 db zsemle,
2 dl tej,
20 dkg tehéntúró,
1 tojás,
1 csomó petrezselyem,
só,
őrölt fehér bors,
2 dl tejszín,
2 dkg vaj,
5 dkg parmezán.
Elkészítés:
A zellert megmossuk, meghámozzuk, közepét az alsó, keményebb részénél kezdve kivájjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, finom szűrön áttörjük, és összegyúrjuk az ugyancsak áttört tehéntúróval, tojással és az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, majd a ... |
kisa622  |
|
|
| |
| Almás saláta sült csirkemájjal |
csirkemáj
10 dkg póréhagyma
6 evőkanál olaj
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoránna
4 nagyobb alma
1 fej tetszőleges saláta
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, éppen csak megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ... |
1955viki  |
|
|
| |
| Amerikai kacsa |
vizet aláöntve, puhára pároljuk. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a tejfelt, a vörösbort, az apróra vágott májat, és tovább pároljuk kb. 10 percig. Ha kész, hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, a tojást, és jól elkeverjük. A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, mellénél és combjánál a bőrt fellazítjuk, és a tölteléket alátöltjük. Hasüregébe egy almát teszünk. Tepsibe helyezzük, leöntjük forró olajjal, és öntözgetve, közepes tűznél (ami már tudjuk mit jelent Szászika jóvoltából) pirosra sütjük. Ha kész, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Arab etelek |
|
(kb. 2 kg-os fiatal) kacsa, 3 dl joghurt, só-bors, ízlés szerint, 2 fej vöröshagyma, 2 ek. étolaj, a kacsa szíve, mája, 6 dkg darált mandula, 6 dkg mazsola (előző este beáztatva), 5 dkg rizs, 2 ek. petrezselyemzöld
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, kívül-belül enyhén besózzuk, borsozzuk.
Néhány órán át sóval, citromlével ízesített joghurtban marinírozzuk, majd a joghurtból kivéve lecsöpögtetjük.
Egy tűzálló tálban az apróra vágott hagymát olajon aranysárgára ... |
margareta51  |
|
|
| |
| B receptek |
Burgonyával töltött káposzta
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 kis fej káposzta, fél dl olaj, 2-3 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só ízlés szerint.
A nem túl tömött káposztafejet leveleire szétszedjük, hideg vízben megmossuk, majd leforrázzuk vagy sós, forró vízben 3-5 percig forraljuk, ezután a vizet kissé kipréseljük. Elkészítjük a burgonyatölteléket: a burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, forrón megdaráljuk, hozzáadunk olajban pirított hagymát, sózzuk és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
liszt, 1 evőkanál olaj vagy bármilyen zsír, fűszer és só ízlés szerint.
Bármilyen színhúst megmosunk, két-három darabra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezután kivesszük, és ha kihűlt, apró darabokra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, félbe vagy négy részre szeljük, és sós vízben megfőzzük. Külön serpenyőben, olajban, megpirítjuk az apróra vágott hagymát és sárgarépát. Nagyobb lábasba beletesszük először a húst, majd a megtisztított, félbevágott burgonyát, a tetejére pedig a hagymát ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
Sült burgonya hagymával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 2 dl olaj, 5 dkg vaj, törött bors, kapor, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, rúd alakúra vagy karikára vágjuk, és olajban aranysárgára sütjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk. A sült burgonyát tányérokba tesszük, pirított hagymával megszórjuk, vajjal leöntjük, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és kaporral meghintjük. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|