| D betűs receptek |
|
vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Kifőzzük a csuszatésztát, majd leszűrjük, és összekeverjük a gombapörkölttel. Erre tesszük a kisütött halszeleteket, és tálaljuk.
Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj (zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, őrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl
A körethez: 4 adag galuska, 2 dl ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Főételek karácsonyra |
pulykát besózzuk és tepsibe tesszük. Ezután olvasztott zsírral leöntve, nem túl forró sütőben többszöri locsolással, szép pirosra, puhára sütjük. Sütési ideje kb. 2-2,5 óra.
Dorozsmai molnárponty
Hozzávalók:
1 kg pontyfilé,
100 g húsos füstölt szalonna,
2 nagy fej hagyma,
250 g gomba,
150 g natúr lecsó,
5 dl tejföl,
500 g csuszatészta,
1 csokor petrezselyem,
1 kávéskanál pirospaprika,
só,
bors,
100 g ... |
vercse  |
|
|
| |
| Halra fel! |
meghintjük, őrölt pirospaprikával díszítjük.
Köretként zöld kevert salátát adjunk mellé, és nyugodtan bontsunk fel hozzá egy testesebb fehérbort, mondjuk rajnai rizlinget.
Ponty roston, belsőségraguval
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 db póréhagyma, 25 dkg csiperkegomba, 1 db paradicsom, babérlevél, 1 citrom leve, 25 dkg haltej, 25 dkg ikra, tárkony, só, bors, olaj
Elkészítés módja: A halfiléket egyforma darabokra vágjuk, beirdaljuk, lesózzuk. Most ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| K betűs receptek |
Körösi tejfölös pontypaprikás galuskával
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 8 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dkg só, 1 dkg csemegepaprika, 1 dkg törött bors, 3-4 fej csiperkegomba, 1 db babérlevél, 1 dl tejföl, kevés étolaj, 1 db száraz cseresznyepaprika
Elkészítés: Az ujjnyi vastagra vágott halszeleteket megmossuk és félretesszük. Az étolajat felhevítjük és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és világos színűre pirítjuk.
Amikor a hagyma elkészült, ráöntjük a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Karácsonyi kaják-:) |
|
besűrűsödik. Kissé megsózzuk. Tálaláskor nyakon öntjük vele a felszeletelt vagdaltat..
Pontyderék lengyelesen
________________________________________
Hozzávalók
________________________________________
1 kg pontyfilé só, őrölt bors 1 citrom leve 1 vöröshagyma 2 ág szárzeller (halványzeller) 2-2 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 kisebb (kb. 50 dkg) kanadai sütőtök 10 dkg húsos császár- szalonna 3-4 evőkanál finomliszt 4 evőkanál olaj 3 dkg vaj vagy Rama ... |
cipello  |
|
|
| |
| Kiskunság és környéke |
dkg liszt, 10 dkg zsír, 2 dkg fűszerpaprika, 2 dl tejföl
Elkészítése:
A halat megmossuk, előkészítjük, a színhúst sózzuk, félre tesszük. A halfejből, halcsontokból hagymával, zöldpetrezselyemmel hallevet főzünk és leszűrjük. A pontyfiléket egy darabban hagyjuk, beirdaljuk, megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, lisztben megforgatjuk, kevés zsíron megfuttatjuk, kiemeljük. A hagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, elkeverjük fűszerpaprikával, feleresztjük a hallével, liszttel elkevert ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
keresztül sütöm. Felséges étel! (Nem, nem is étel, hanem étek!) Ha római tálban készítem, akkor még jobb, de a sütés idejét egy órával növelni, a lángot viszont takarékra tanácsos csökkenteni.
Elkészítési ideje: 150-210 perc
Rakott pontyfilé tepsiben (6 személyre)
Hozzávalók: 1,50 kg burgonya, 1,20 kg filézett pontyhús, 30 dkg gomba, 2 evőkanál szardellapaszta, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 5 evőkanál liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1 fiola kapribogyó, 2 nagy fej vöröshagyma. 4 ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| Savanyú káposztával töltött ha |
Elkészítése: A káposztát, ha túl savanyú, kimossuk, majd durvára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a káposztát, és közepes lángon, lefödve 20 percig pároljuk. Esetleg 1 evőkanál cukorral is ízesítjük. A pontyfilék bőrét lefejtjük, és a nagyobb szálkákat kiszedjük belőlük. Utána a szeleteket megsózzuk, megborsozzuk. A párolt káposztát ráhalmozzuk, föltekerjük, majd mindegyiket 2-2 szelet baconnal körbetekerjük, és fogvájóval rögzítjük. Kisebb ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|