| A legnépszerűbb halunk a ponty |
|
pontyból készíthetünk rengetegfajta ételt: halászlét, rántott pontyot, elkészíthetjük rácosan is, de meg is tölthetjük. A következő ötletet egy orosz szakácskönyvből lestem, az eredmény szenzációs lett!
Erdei gombával töltött ponty egészben sütve, fokhagymás uborkasalátával
A hagyományos zsemlés tölteléket fűszeres erdei gomba gazdagítja A hagyományos zsemlés tölteléket fűszeres erdei gomba gazdagítja
Hozzávalók:
1 db egész ponty
5 dkg vaj
10 dkg erdei gomba
1/2 fej ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bagdadi ponty fokhagymás tejbe |
Bagdadi ponty fokhagymás tejben
Hozzávalók: 1 db 1 kg-os ponty, 6 dkg vaj, 1 pohár tej, 1/2 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál köménymag, 1/2 kávéskanál fahéj, 1 gerezd fokhagyma
A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk. Több, váltott vízben kívül-belül alaposan megmossuk, majd besózzuk és kb. 1 órán keresztül sóban tartjuk.
Ezután egy nagy lábosban, hideg vízben főni tesszük fel. Kb. 20 percig főzzük. Főzés után szálkátlanítjuk, majd vajban aranysárgára sütjük. Kivéve a vajból, fokhagymás ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Busa, amúr receptek |
halat, és fedő alatt tovább pároljuk. Amikor a hal elkészült, a parajmártást visszatesszük a tűzre, és felöntjük a párolólével. Tálaláskor a mártást a tányérra öntjük, a zöldségeket ráhelyezzük, és erre kerül a hal. Citrommal díszítjük.
Fokhagymás busa
Hozzávalók:
1 kg hal
3 dkg só
1 dkg delikát
1/2 dkg bors
5 gerezd reszelt fokhagyma
liszt
piros darált paprika
füstölt szalonna
A tenyérnyi nagyságúra felszeletelt és beirdalt busa ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Csuka receptek |
olajjal meglocsolva, egy kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük. A tepsiből kivéve néhány percig pihentetjük, majd fölszeletelve, levével meglocsolva tálaljuk.
Fokhagymás csuka (4 személyre)
Hozzávalók:
2 db 80 dkg-os csuka
1 kg burgonya
1 pohár tejföl
só
5 dkg sertészsír
20 dkg füstölt szalonna
fokhagyma.
Elkészítés:
A ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Fokhagymás ponty |
|
Hozzávalók: 2 db 30-40 dkg-os ponty, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, zsemlemorzsa, olaj, só
A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett pontyot besózom, és a gerinc mentén jó sűrűn beirdalom, majd zsemlemorzsába hempergetem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd abban mindkét oldalon megsütöm a halakat. A kisült halakat meglocsolom a fokhagymás vajjal. Hasábburgonyával tálalom. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fokhagymás ponty |
Hozzávalók: 2 db 30-40 dkg-os ponty, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, zsemlemorzsa, olaj, só
Elkészítése: A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett pontyot besózom, és a gerinc mentén jó sűrűn beirdalom, majd zsemlemorzsába hempergetem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd abban mindkét oldalon megsütöm a halakat. A kisült halakat meglocsolom a fokhagymás vajjal. Hasábburgonyával tálalom. ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|