| Bacon szalonnás rudak Hozzávalók: 1 kg darált hús 40 dkg füs |
|
szalonnás rudak
Hozzávalók:
1 kg darált hús
40 dkg füstölt sajt
1 db tojás
bors
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 db zsemle
70 dkg bacon
Sajtot leszereljük, a zsemléket beáztatjuk, hagymákat felaprítjuk. A darált húshoz adjuk a sajtot, a kicsavart zsemléket, a felaprított hagymákat, tojást, borssal ízesítjük. Jól összegyúrjuk és rudakat formázzunk belőle, majd betekerjük bacon szalonnával.
Tepsibe tesszük, kicsi vizet öntünk alá. ... |
tnemarika  |
|
|
| |
| Burgonyás-hagymás rétes |
forró zsiradékon kb. 10 percig pirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és további 10 percig állandóan kevergetve forrósítjuk, míg a cukor karamellesedni kezd, majd 4 evőkanál ecettel ízesítjük. Levágjuk a sajt széleit, a többit felkockázzuk. A snidlinget felaprítjuk, összekeverjük a sajttal, a burgonyával, a hagymával és a tejföllel, majd jól megsózzuk és megborsozzuk. Egy belisztezett konyharuhán nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát. Rákenjük a burgonyamasszát úgy, hogy a széleit szabadon hagyjuk. Az oldalt üresen ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Bébi ételek |
szórhatunk hozzá. Pici golyókat formázunk, olajban pirosra sütjük.
Halgombóc (1 éves kortól)
Hozzávalók: hal, zabpehely, tojás sárga, petrezselyem, joghurt, só, bors
20 dkg halhúst (lehet bármilyen) kiszálkázunk, felaprítjuk,
összekeverjük 2 ek zabpehellyel, 1 tojássárgájával, 0,5 dl natúr joghurttal. Sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kb. 1/2 órán keresztül pihentetjük, hogy a pehely megduzzadjon. Nedves kézzel kis gombócokat formálunk, forrásban ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Chilis sertéscsíkok |
evőkanál hoisin-, vagy chiliszósz, 1 evőkanál rizsliszt (lehet rendes liszt is).
Elkészítés: A szóját, a gyömbért és a borsot összekeverjük egy tálban és hozzátesszük a csíkokra vágott húst. Jól összekeverjük, és 15 percre a hűtőbe tesszük. Közben felaprítjuk a hagymákat és félbevágva, kicsumázva felszeleteljük a paprikákat. A wok edényben felforrósítjuk (villanytűzhelyen max 3 -as fokozaton) a zsiradékot és beledobjuk a hagymát és a paprikaszeleteket. Állandóan forgatva 5 percig sütjük az egészet, és ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Citromos-hagymás tésztasaláta recept |
|
Hozzávalók:
30 dkg penne
1 db póréhagyma
4 dl tejföl
2 csokor újhagyma
1 db citrom
4 gerezd áttört fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 dl majonéz
1 ek mustár
Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk és tejföllel összekeverjük. Alaposan fűszerezzük, majd állni hagyjuk. Közben kifőzzük a pennét és összeforgatjuk a szósszal. Frissen vágott újhagymát dobunk még rá. ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Epe-diéta |
megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a tejbe keverjük, és beletesszük a májat. Legalább 1 órát pácoljuk. A zöldborsót sós vízben vagy gőzben megpároljuk (a konzervet lecsepegtetjük). A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Megforrósítjuk a vajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Lecsöpögtetjük a májat, a hagymához adjuk. Megpirítjuk, ha kész, megsózzuk. A zöldborsót jól lecsöpögtetjük, összekeverjük a hagymás májjal, a frissen vágott petrezselyemmel, és ... |
finike  |
|
|
| |
|
|