| • Zöld fenyő |
|
leve, 1 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, néhány csepp zöld és piros ételfesték, 10 dkg marcipánmassza. Előkészítés: A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral (esetleg a rummal), a fahéjjal, a citrom levével és héjával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább fél órára betesszük a hűtőbe. Elkészítés: Papírból 4 ágú csillag alakú sablonokat készítünk. Szükségünk van: 1 db 20 cm (az egyik csúcstól átlósan a másik csúcsig), 1 db 16 cm, 1 db 12 ... |
bubszi  |
|
|
| |
| **az***ORSZÁG***TORTÁJA*** |
így végül nagyon szép sima, folyós krémem lett.Az almatöltelék elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a cukorral/nyírfacukorral, citrom levével, fahéjjal vajon megpároljuk, majd kihűtjük.A trüffel elkészítése:
A tejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival együtt épp csak felforraljuk. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *GYÓGYÍTÓ növény*&*BAZSALIKOM* |
elűzi a legyeket.
Bazsalikomos paradicsomsaláta sajttal
Hozzávalók: 8 db paradicsom, 20-30 dkg krémes, lágy sajt, olívaolaj, tengeri só, bors, citromlé, sok bazsalikom Elkészítés: Keverjünk össze 1 dl olívaolajat 1 citrom levével és borssal. Ezt követően egy tálba rakjuk a paradicsomot, majd locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk rá a bazsalikomot. A tetejére jön a sajt, amit szintén meg kell locsolni az öntettel, és a sajtra is tegyünk újból bazsalikomot. Ezt a "rétegezést" ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Marcipán gratin, |
Marcipán gratin, gyümölccsel
Hozzávalók 4 fő
80 dkg eper
2 db marcipán tallér
3 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
1 Citrom leve, héja
Víz
Elkészítés:
A marcipánt a citrom levével, héjával összegyúrom és belerakom a sárgáját, majd vizet rakok hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen és hozzákeverem a felvert fehérjét. A megmosott gyümölcsre rakom és a sütőt grill programra rakva berakom, de figyelve, hogy ne égjen meg. Aranybarnára ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Sajtos tojásos saláta |
|
tejföl
2 csokor újhagyma
6 keményre főtt tojás
zöldsaláta levél
1gr Update1 só
1gr Update1 Zéró
1 gr frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a citrom levével megöntözzük. Hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott sajtot, főtt tojást, a majonézt, tejfölt, sót és borsot. Összekeverjük őket. A hagymát felkarikázzuk. Egy mély salátás tálat kibélelünk salátalevelekkel. Belekanalazzuk a salátát, megszórjuk a ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| 1 hónap alatt 15 kiló mínusz |
joghurttal, fél teáskanál mustárral, sóval, borssal és a tojás sárgájával. Add hozzá a fehérjét is. Szűrd le a krumplit meg a spárgát, és öntsd le a dresszinggel.
Vacsora: Halas rizibizi
Párolj meg 4 dkg rizst. Locsolj meg 1 friss citrom levével 1 szelet lazacfilét. A citrom héjából reszelj le keveset, a citromot pedig karikázd fel. Keverd össze felaprított kaporral és egészet tedd serpenyőbe. Fűszerezd be a halat, ültesd a citromra és önts alá kevés vizet. Párold 8 percig. Futass meg 1 ... |
brozsika  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
lefedve puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, zsírjára sütjük, a húsdarabokat előmelegített tűzálló tálra tesszük. A megmaradt zöldséges, borsos mártást meghintjük egy kanál liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd szitán áttörjük. A tejföllel és a citrom levével ízesítjük, a tálra szedett csirkére öntjük, és jól átforrósítjuk.
Vásárhelyi fehér kolbász borított burgonyával, fatálon tálalva
Ajánlott ital: Csongrádi Cabernet Franc
Hozzávalók:
A kolbászhoz: 1,5 m sertésbél, 80 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 10 Perces mákos álom |
formában kistányérra téve vagy a formából tányérra borítva.
Tipp:
A mákos álom sütit tálald villámgyors meggyöntettel.
A meggyöntet készítése:
Egy nagy (kb. 7 dl-es) üveg magozott meggybefőttet levével együtt egy fazékba öntünk. Belekeverünk 2 evőkanál étkezési keményítőt és egy csipetnyi őrölt fahéjat, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
Ha nagyon sietsz, a felvert tojásfehérje helyett készítheted a ... |
agimami7  |
|
|
| |
|
|