|
Sajtburger
Hozzávalók:
1 evőkanál MAGGI Húsvarázs ételízesítő
30 dkg darált sovány marhahús
2 teáskanál olaj
4 db hamburger zsömle
16 db salátalevél
4 db paradicsom
2 db zöld (kígyó) uborka
4 szelet sajt
2 db nagyobb csemegeuborka
ketchup és mustár ízlés szerint
Elkészítés:
A marhahúst tegyük egy tálba, szórjuk hozzá a MAGGI Húsvarázs ételízesítőt és a MAGGI Zöldfűszeres Ízvarázs ételízesítőt, majd dolgozzuk össze. A masszából készítsünk lapos korongokat, és mindkét oldalát süssük pirosra egy vékonyan kiolajozott teflon serpenyőben.
A hamburger zsömléket melegítsük föl a sütőben, majd vágjuk félbe. Az alsó felükre tegyünk 2-2 salátalevelet, 2-2 szelet paradicsomot, uborkaszeleteket és 1-1 még meleg húspogácsát. Erre rakjunk rá 1-1 fél szelet sajtot és uborkakarikát, majd pár pillanatra mindet tegyük a forró sütőbe, amíg a sajt meg nem olvad. A zsemlék másik felét kenjük meg a mustárral, ketchuppel, és borítsuk rá az alsó felükre. |
veronika74  |
Címkék: hamburger zsömléket, alsó felükre, forró sütőbe, zsemlék másik, uborkaszeleteket, salátalevelet, |
|
|
|
|