|
Elkészítési idő: 50 perc, sütés nélkül
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1,5 dl + 2 evőkanál tej, 1 teáskanál cukor, 1,5 dkg élesztő, 5 evőkanál olaj, 40 dkg főtt füstölt sonka, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 2 evőkanál sűrű tejföl, 1 evőkanál ketchup, törött bors, só.
Először a pizza tésztáját készítjük el. Az élesztőt és a cukrot 2 evőkanál langyosra melegített tejben elkeverjük, és 10-15 percre letakarva meleg helyre tesszük. (Sohase a forró tűzhelyre, mert az élesztőgombák elégnek, és nem kel meg a tészta.) Ugyancsak meglangyosítjuk a lisztet és a többi tejet is. Ha a liszt is langyos, gyúrótáblára vagy nagy, mély tálba öntjük, közepébe üreget mélyítünk, és ide öntjük a megkelt élesztőt, a tejet, teáskanálnyi sót és az olajat. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától. (Keverőgéppel 8 perc alatt készen van!) Lisztezett tálba öntjük, tetejét is meghintjük liszttel, és letakarva kelesztjük duplájára. Közben a sütőt begyújtjuk, és elkészítjük a tölteléket. A füstölt húst ledaráljuk, a sajtot megreszeljük, és a tejfölt összekeverjük a fűszeres paradicsomlével. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és úgy béleljük ki, hogy pereme is legyen. Forró sütőben félig megsütjük, ezután a paradicsomos tejföllel bekenjük, meghintjük törött borssal, és rászórjuk a darált sonkát meg a reszelt sajtot. Közepes lángon sütjük 15 percig. (Kerek, egyszemélyes pizzákat is lehet sütni, kis formában vagy 1 nagy kerek tortaformában.) |
bubszi  |
Címkék: edény falától, sütőt begyújtjuk, füstölt húst, sajtot megreszeljük, tejfölt összekeverjük, fűszeres paradicsomlével, |
|
|
|
|