| Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi |
|
Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 0,5 kg apróhal (kárász, keszeg stb.), 3 fej hagyma, 10 dkg édes paprika, 1 erőspaprika, csuszatészta
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát a bográcsban 1 liter vízben félóra hosszat főzöm. Beleteszem a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázom, sózom, annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Csak rázogatva főzöm, nem szabad keverni. Félórai főzés után főtt csuszatésztával tálalom. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Olvasgatok, nézelődöm . . . |
HVG
A krampampuli
A selmeci diákhagyományok elengedhetetlen kelléke a krampampuli, melynek készítését szigorúan őrzött titkok övezik. A legjobb krampampuli-készítőket a miskolci, soproni, dunaújvárosi egyetemisták és főiskolások nagy becsben tartják. A krampampuli ugyanakkor szilveszteri ital is egyben, így a ,,polgári világban" is nagy hagyománya van. ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
|
|