| 16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod! |
|
finomliszt
1 kk szódabikarbóna
1 kk só
6 ek kakaópor
10 dkg őrölt dió (vagy mandula)
50 dkg cékla (meghámozva és nagy lyukú reszelőn lereszelve)
5 ek cappuccino por
A recept ide kattintva folytatódik >>>
15. Máglyarakás
maglya
Hozzávalók:
12 zsemle
1 kg alma
6 tojás
5 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
2-3 tk őrölt fahéj
1 l tej
25 dkg porcukor
30 dkg sárgabarcklekvár
A recept ide kattintva ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 3 szilvás nyalánkság |
sütjük. Kihűlés után 2 darabot a talpával összefordítva szilvalekvárral összeragasztunk.
Tipp: ha valaki nem szereti a szilvalekvárt, málna- vagy baracklekvárral is nagyon finom.
Elkészítési idő: 50 perc
Szilvás máglyarakás
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
3-4 darab kifli (használhatunk kissé száraz kiflit is)
2 tojássárgája
2 dl tej
6 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
40 dkg szilva
2 evőkanál barna cukor
csipet ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Az almafa zamatos kincsei |
meghámozzuk, a magházát kiveszszük, apró kockákra vágjuk, és azonnal belekeverjük a majonézbe, hogy meg ne barnuljon. (Aki szereti, vághat bele egy fej vöröshagymát vagy 1-2 gerezd fokhagymát.) Húsokhoz vagy hidegtálakhoz adjuk.
Hamis máglyarakás
Hozzávalók:
4-6 db alma, 1 kávéskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 6 száraz zsemle vagy kifli, 0,5 liter tej, 4 tojás, margarin, 25 dkg porcukor, sárgabaracklekvár
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Budin de pan (kenyérpuding) |
legyen?
Köszönet az újabb kiváló receptért. Állandó olvasód vagyok, de nem szoktam hozzászólni a blogodhoz, általában ugyanis úgy érzem, nincs mit hozzátenni ahhoz, amit Te csinálsz:)
Ezt a receptet olvasva azonnal a máglyarakás alapját képező tojássárgás-édes tejben összesült kiflikarikák ill. kalácsszeletek jutottak eszembe, ami nekem a kedvencem az egészben, és rögtön tudtam, hogy ezt a vajkaramell-öntet sem fogja éppen elrontani:) Én is itt kanalazgatom épp langyosan, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bundáskenyér – másképp |
|
praktikus és finom. Érdemes tehát variálni!
A szikkadt, másnapos kenyérért és péksüteményekért kevésbé lelkesedünk, de alapanyagként felhasználva könnyen új ételekké alakíthatjuk őket. Kifliből készülhet guba, kalácsból vagy briósból máglyarakás, zsemle is nagyon finom ezzel-azzal megtöltve. A kenyér újjászülethet édes bundás kenyérnek, de alapja a csokoládés kenyértortának is.
Kiadós, változatosan elkészíthető vacsora egy kis salátával Kiadós, változatosan elkészíthető vacsora egy ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Dejós-almás kenyérfelfújt (máglyarakás) |
Dejós-almás kenyérfelfújt (máglyarakás)
Hozzávalók:
1 kg szeletelt kenyér
1 liter tej
1 csomag vaníliás cukor
4 kanál kristálycukor
4 közepes alma
1 kanál vaj
1 teáskanál fahéj
10 dkg dejó (diópótló)
5 dkg cukor a dejóhoz
1 citrom reszelt héja
A tetejére:
4 tojásfehérje
8 kanál kristálycukor
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Egy kiflis kedvenc |
Máglyarakás - Egy kiflis kedvenc
Ezolive.hu | 7 órája | Szerző: Zselyke
Kicsi a rakás...
Hozzávalók:
8 kifli,
8 dl tej,
15 dkg darált dió,
10 dkg margarin,
5 tojás,
1 evőkanál sárgabaracklekvár,
50 dkg savanykás alma,
5 dkg mazsola,
1 üveg kimagozott meggybefőtt,
2 csomag vaníliás cukor,
cukor,
porcukor,
só
citromlé.
Elkészítés:
A tojássárgákat keverd ... |
margoka59  |
|
|
| |
| Expressz máglyarakás |
Hozzávalók:
* 3 szikkadt zsemle
* 4 dl tej
* 1 teáskanál rumaroma
* 4 evőkanál kristálycukor
* fél citrom héja
* 30 dkg dió
* baracklekvár
Elkészítés:
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tejforraló lábosban melegítsük (de ne forraljuk) fel a tejet, majd keverjük el benne a cukrot, a rumaromát és a fél citrom héját, majd húzzuk le a tűzről.
Vágjuk fel csíkokra a zsemléket ... |
lantosneevi  |
|
|
| |
|
|