| • Elza csókja |
|
Hozzávalók (kb. 80 darabhoz) 80 kör alakú sütőostya (ostya tortalapból pogácsaszaggatóval vághatjuk ki) 6 tojás 40 dkg porcukor 20-20 dkg kandírozott narancs és citrom finomra vágva 25 dkg hámozatlan, finomra darált mandula 25 dkg finomra darált mogyoró 2 citrom reszelt héja 2 kiskanál őrölt szegfűszeg 2 kiskanál őrölt szerecsendió-virág 2 evőkanál fahéj a tetejére: aszalt gyümölcsök vagy mandula Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, az ostyákat elrendezzük rajta. A tojásokat a cukorral krémesre keverjük, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***Felfalható adventi naptár*** |
majd a még forró, és megsült mézeseket megkenegetjük vele. Hűlni hagyjuk. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele.
6.Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, mazsolával, kis kockákra vágott aszalt gyümölccsel, mogyoróval, egyebekkel díszítjük, de ne feledkezzünk el arról, hogy majd a számoknak is helyet kell hagyni.
7.A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen. Sütőpapírból hajtogatott ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Marcipán gratin, |
Marcipán gratin, gyümölccsel
Hozzávalók 4 fő
80 dkg eper
2 db marcipán tallér
3 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
1 Citrom leve, héja
Víz
Elkészítés:
A marcipánt a citrom levével, héjával összegyúrom és belerakom a sárgáját, majd vizet rakok hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen és hozzákeverem a felvert fehérjét. A megmosott gyümölcsre rakom és a sütőt grill programra rakva berakom, de figyelve, hogy ne égjen meg. Aranybarnára ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Pudingos kosárkák |
Pudingos kosárkák gyümölccsel
Hozzávalók 4 főre:
12,5 dkg vaj
0.08 kg Update1 Low Carb Master Mix
0.045 kg liszt
0.02 kg Update1 Nyírédes
0.20 kg málna
0.20 kg fekete szeder0.3 l Update1 vanilia puding
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk, belenyomkodjuk a formába. Babbal megsütjük. A kész pudingot beletöltjük, tetejére gyümölcsöket ráhelyezzük.
Tápanyagok 1 adagban:
Energia: 290 ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| .........Fánkok........ |
|
használt lekvár legyen kiváló minőségű, lehetőleg házi.
Általában baracklekvárt használunk, de lehet pikáns lekvárral is tölteni.
... Az édes fánkokat megszórhatjuk porcukorral, tálalhatjuk befőttel, édes mártásokkal,
friss gyümölccsel, pudinggal, a mini változat csokoládéfondühőz is ideális.
... Akinek mindez nem elég, akár olvasztott csokoládéval, cukormázzal is bevonhatja a fánkot,
sőt drazséval dekorálhatja is.
... A fánksütés általában hosszabb ... |
kati53  |
|
|
| |
| ....epres joghurthab |
Kocsonyázott epres joghurthab
Hozzávalók: 60 dkg gyümölcskocsonya, 15 dkg eper vagy vegyesbefőtt a díszítéshez, 3 pohár epres joghurthab, 1,5 pohár tejszín.
Hagyományos piskótatésztát készítek, a forma méretének megfelelő kör alakú lapot sütök belőle. A formát előzőleg fagyasztóba teszem, utána színültig töltöm olajsűrű, hideg gyümölcsaszpikkal. Amikor 3-4 mm vastagon rádermed az edény belső falára, a felesleget kiöntöm belőle, és a formát 10 percre a hűtőbe teszem. Onnan kivéve a forma ... |
klara50  |
|
|
| |
| 3 fincsi recept, ami |
aki izzad, és kínzó annak, aki ezt szagolni kénytelen. Sokféleképpen tehetsz azért, hogy csillapítsd az izzadást. A rendszeres, gazdag folyadékbevitel mellett ételeid megválogatásával is befolyásolhatod közérzeted a melegben.
Reggelire gyümölccsel, ebédre vagy vacsorára nagy adag friss salátával, hűsítő levesekkel vagy hideg sültekkel készülj. Kerüld az erős fűszereket, melyek fokozzák a verejtékmirigy működését! Mellőzd a zsíros, nehéz ételeket és a sok édességet. Főzz zsiradék nélkül - ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|