| Aszalt szilvás, olajbogyós |
|
szelet húsos szalonna, grillfűszerkeverék.
A pulykamellet a rostjaira merőlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, aztán kissé kiverjük. Megsózzuk, olajjal bekenjük, és néhány órán át hűtőszekrényben érleljük.
Utána a kimagozott aszalt szilvát vörösborban megforgatjuk (kicsit áztatjuk is), majd a szilvamag helyére paprikával töltött olajbogyót dugunk.
Mindegyik hússzeletbe 2-3 szilvát göngyölünk, aztán szalonnaszeletekkel körbetekerjük, esetleg 1-2 fogvájóval is megtűzzük. A ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Aszalt szilvával töltött pulyk |
sajt
15 dkg aszalt szilva, mandula,
Só,bors,a panírozáshoz 3 db tojás,liszt,zsemlemorzsa
Elkészítése:
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk,kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk. Közben az aszalt szilvát konyakban/ meleg vízben,vörösborban/ beáztatjuk. A kivert húsra nagyságától függően 1-2 szelet gépsonkát helyezünk,majd ráfektetünk 1 szelet sajtot. A megáztatott szilva közepébe 1-1 szem mandulát dugunk,és 2-3 szemet a sajtra helyezünk. Az egészet óvatosan bepanírozzuk,úgy, hogy a ... |
majus55  |
|
|
| |
| Birkapörkölt bográcsban |
főzés után adjuk hozzá. Ha már kicsit puhult a hús, adhatunk hozzá zöldfűszert is. Legjobban a kakukkfű illik hozzá, de ízlés szerint más is tehető bele. Csípős paprikát ízlés szerint tegyünk bele.
Ha úgy érezzük, már majdnem megfőtt, a vörösborban elkeverjük az őrölt piros paprikát, és a pörköltre öntjük. A bor csersav tartalma a még szét nem főtt hagymát is szétrobbantja, amellett hogy különleges ízt ad pörköltünknek. Kevéssel a főzés vége előtt, nagyon vékonyra szelt vöröshagymát vagy ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Bonbon |
http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.com/search/label/bonbon
Vörösborban áztatott aszaltszilva bonbon
Hozzávalók:
1 csg aszalt szilva,
1 csg vaníliás cukor,
kevés őrölt fahéj,
szegfűszeg,
félédes vörösbor,
kandírozott narancs és citromhéj,
a bevonáshoz: 15 dkg jó minőségű étcsokoládé (65 %-os)
Elkészítés: előző ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Burgundi marharagu |
|
dkg gomba,
6 újhagyma,
só,
bors
Elkészítése:
A falatnyi kockákra vágott húst, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát és sárgarépát, a szétnyomott fokhagymát és a fűszernövényeket egy éjszakán át vörösborban pácoljuk. Főzés előtt kivesszük a húst, a páclevet félretesszük. Öblös serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott húsos szalonnát. Ráöntjük, és meggyújtjuk a borpárlatot. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a csemegebort, a megszűrt páclével elborítjuk, s ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Burgundi marharagu |
szalonna, 1 dl borpárlat, 2 dl vörös csemegebor, 25 dkg gomba, 6 db újhagyma, só, bors
A kiskockákra vágott húst, a nagyobb kockákra vágott hagymát, sárgarépát, póréhagymát, a szétnyomott fokhagymát és a fűzsereket egy éjszakán át a száraz vörösborban pácoljuk. Főzés előtt kivesszük a húst, félretesszük a páclét. Nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát. Ráöntjük, és meggyújtjuk a borpárlatot. Hozzáadjuk a csemegebort, a megszűrt páclével elborítjuk, s lefödve, lassú tüzön kb. két órán ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Csirkemell tejfölös |
gerezd fokhagyma; a besamellhez: vaj, liszt, 2-3 dl tejszín, só, szerecsendió; a tepsi kikenéséhez: vaj
Elkészítés:
Egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba szép sorban lerakjuk a sós-fokhagymás tejben pácolt csirkemelleket, beterítjük a vörösborban felfőzött aszalt szilvával (mikróban pár perc alatt is tökéletes lesz), leöntjük a besamellel (kevés vajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, pici szerecsendióval ízesítjük és gyorsan elzárjuk alatta a tüzet, hogy ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|