| Húspótlók, feltétek |
|
mindkét oldalán süsd pirosra. Ciromkarikákkal díszítve máris tálalhatod.
Bundás karalábé
Hozzávalók (3-4 személyre):
4 karalábé
1 tojás
1,5 dl tej
15 dkg liszt
zsír vagy olaj
só
A meghámozott karalábét vágd ujjnyi szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gőzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le. A tojásból, 10 dkg lisztből és a tejből kevés sóval keverj sűrű palacsintatésztát. A karalábészeleteket forgasd lisztbe, majd a ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Nyári-pizza |
parizer/
4 tojás
2 kanál liszt
20 dkg sajt vagy sós túró
1 tasak Knorr tejszínes paprikás Rafinéria
1 csésze tejszín
kapor
só
bors
Elkészítés:
A meghámozott tököket kockákra vágjuk, és kaporral ízesített sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kissé ki is nyomkodjuk, hogy ne legyen nedves, hagyjuk szikkadni, amíg a többi zöldséget felaprítjuk. A paprikákat gyufaszál vékonyra felvágjuk, a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Töltött tök |
KAPROS MÁJKRÉMMEL TÖLTÖTT TÖK
Hozzávalók: 10 dkg RAMA margarin, 4 db kisebb tök, 10 dkg besamelmártás, 10 dkg csirkemáj, 1 csokor kapor, 1 db citrom, pár csepp worchester szósz, őrölt fekete bors, paradicsom, só.
Elkészítés: A meghámozott tököket hosszában félbevágjuk, a magházakat evőkanállal eltávolítjuk és citromos, sós vízben pár percig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne puhuljon meg. A tököket jól lecsepegtetjük, leszárítjuk és kihűtjük. A leforrázott és szitán áttört csirkemájat margarinnal, ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|