| A kókusz csókja |
|
tárolástechnikailag, amikor azok már a mélyhűtőből is hiszen jól fagyasztható - kezdték kiszorítani az őshonos mirelit lakosokat. Mivel a fehérjék kidobása nem volt opció, fejest ugrottam a recepthalmomba, és nem üres kézzel tértem vissza onnan: püspökkenyér, sítalp, kókuszcsók - mind megannyi ötlet a készletek apasztására. Az utolsóként említett süteménynek már a neve is kellemes élményeket sejtet, hiszen a csók édes, mint a szerelem... (közhelyverseny, 1. helyezés):). A kókuszcsókkal bizony ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Adventi püspökkenyér |
Hozzávalók 6 főre:
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
4 db tojás
7 dkg cukor
15 dkg liszt
3 dkg mazsola
3 dkg aszalt szilva
1 dkg narancshéj
3 dkg cukrozott cseresznye
5 dkg dió (durvára darabolva)
2 dkg csokoládé (durvára darabolva)
1 dkg mézes fűszerkeverék
2 k.k. rum
Elkészítés: ... |
anci-ani  |
|
|
| |
| Adventi püspökkenyér |
ADVENTI PÜSPÖKKENYÉR
KANDÍROZOTT GYÜMÖLCSÖKKEL
ÉS BELGA CSOKOLÁDÉGLAZÚRRAL
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
4 db tojás
7 dkg cukor
15 dkg liszt
3 dkg mazsola
3 dkg aszalt szilva
1 dkg narancshéj
3 dkg cukrozott cseresznye
5 dkg dió (durvára darabolva)
2 dkg csokoládé (durvára darabolva)
1 dkg mézes ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Almás diós szeletke |
kk. citromlé
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk apródonként a lisztet, a sütőport, a reszelt almát és a darabolt dióbelet. Összekeverjük, majd egy margarinnal kikent és kilisztezett püspökkenyér formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Míg hűl, addig elkészítjük a mázat. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. Gépi habverővel addig keverjük, míg sűrű, krémszerű mázat nem kapunk. Ezt kenjük a kihűlt ... |
nanoka72  |
|
|
| |
| Almás püspökkenyér |
|
Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma,
30 dkg kristálycukor,
1 db tojás,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 kiskanál őrölt fahéj,
30 dkg liszt
1 cs sütőpor,
5 dkg mazsola,
5 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
A reszelt (nagyobb lyuku reszelőn) almát összekeverjük a cukorral, a tojással a citromhéjjal. Ilyenkor az alma levet ereszt, de pont ez kell ahhoz, hogy a lisztet fel tudja venni.
Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a megmosott ... |
agnes1955  |
|
|
| |
| Almás püspökkenyér |
Hozzávalók: 1 kg alma, 30 dkg cukor, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, ízlés szerint dió, mazsola, aszalt gyümölcsök, csokoládédarabok, fahéj, citromhéj reszelve, esetleg cukrozott gyümölcshéjak.
Az almát lereszeljük, elkeverjük benne a cukrot és a tojásokat. Ebbe a masszába tesszük a tetszés szerinti finomságokat. Külön összekeverjük a lisztet a sütőporral és a fenti keveréket ezzel jól összedolgozzuk.
Kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt gerincformába öntjük. Közepes tűznél sül ... |
majus55  |
|
|
| |
| Almás püspökkenyér |
Múlt héten kaptam a receptet és kipróbáltam 2 adaggal és pillanatok alatt elfogyott
nagyon finom és egyszerű.Ilonka.
Egy recept.:Almás püspökkenyér Nállunk a gyerekek nagyon szeretik.
Érdemes kiprobalni:) szeretettel hoztam.
Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma,
30 dkg kristálycukor,
1 db tojás,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 kiskanál őrölt fahéj,
30 dkg liszt
1 cs sütőpor,
5 dkg mazsola,
5 dkg durvára vágott ... |
mailona  |
|
|
| |
| Almás püspökkenyér recept |
Hozzávalók:
1 db tojás
1 db citrom héja
1 ek fahéj
1 csomag sütőpor
0.5 kg alma (reszelt)
15 dkg Ráma margarin
30 dkg liszt
30 dkg cukor
5 dkg mazsola
5 dkg dió (pirított, vágott)
Elkészítés:
A lereszelt almát összekeverjük a mazsolával, az előzőleg megpirított vágott dió felével, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojást, a fahéjat, a citromhéjat, a cukorral habosra kevert Rama margarint és jól összedolgozzuk. Margarinnal ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
|
|