| PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) |
|
A pincepörkölt (tulajdonképpen gulyás, pörkölt vagy bográcsgulyás) bográcsban az igazi, de szükség esetén persze a konyhában is elkészíthetjük.
A pincepörkölt lényege, hogy a présházaknál, pincéknél meglévő egyszerű körülményekre való tekintettel minden alapanyag és adalék, még a köret is, egy edényben, egyszerre készül el. Másrészt, tartalmas egytálételnek kell lennie, hogy a borozgatás után legyen, ami kicsit fölszívja az alkoholt. Szintén fontos, hogy a pincepörköltnek többféle húsból kell ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Pincepörkölt |
VILLÁNYI PINCEPÖRKÖLT (bográcsban is elkészíthető)
Hozzávalók 10 személyre: 60 dkg marhalábszár, 60 dkg kicsontozott sertéscsülök, 60 dkg darabolt sertésláb, 60 dkg sertéslapocka, 20 dkg zsír, 2 kg burgonya, 40 dkg vöröshagyma, 30 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 1 dkg őrölt édesnemes pirospaprika, 3 dkg őrölt erős pirospaprika, 2 dl Villányi oportó bor.
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a zsíron, rászórjuk a kétféle pirospaprikát, majd a kockákra ... |
snbela44  |
|
|
| |
| Pincepörkölt |
Pincepörkölt
Hozzávalók:
50-60 dkg sertés lapocka vagy comb,
1,2 kg burgonya
2 db sárga paprika
2 db paradicsom,
1 nagy vöröshagyma,
1 -2 gerezd fokhagyma,
1 teás k. Piros arany
20 dkg füstölt szalonna
2 kanál olaj vagy 1 k. zsír
só
őrölt pirospaprika(édes és csípős)
őrölt bors
majoránna
1 marhahúsleves kocka
1 k. sűrített paradicsom
1,5 dl ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Pincepörkölt csülökből, körömb |
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 dl vörösbor
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1/2 kiskanál kömény
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl paradicsomlé
- 1 sárgarépa
- 2 vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- 2 köröm
- 1 sertéscsülök
- só
- őrölt bors
A kicsontozott csülök bőrét és cupákos részét (persze csak ha nem szeretjük) levágjuk, a húst pedig felkockázzuk. A darabokra vágott körömmel együtt sós, babérleves vízben puhára ... |
roanna  |
|
|
| |
| Pincepörkölt vörösborral |
|
Hozzávalók:
2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Pincepörkölt vörösborral |
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:
2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és
sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst ... |
nero2000  |
|
|
| |
| Receptek |
tojássárgáját 12 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a 10 dkg őrölt mandulát, 1 kávéskanál grízes lisztet és a tojások keményre vert habját. Ezt a masszát az almára öntjük, késsel elsimítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük.
Csopaki pincepörkölt
Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát. Többször zsírjára pirítom, ha muszáj, csak akkor kapjon kevés vizet. Ha ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Szüreti pincepörkölt kakasból |
Hozzávalók: 10 főre
3 kg feldarabolt kakas
30 dkg zsír
3 fej megtisztított vöröshagyma
2 db póréhagyma
2 kg tisztított hasábokra szelt burgonya
3 db csemege húsos paprika
3 db csemege paradicsom
2 cikk fokhagyma
fél csokor metélőhagyma
só, ízlés szerint
4 dkg rózsapaprika
3 g bors
3 g köménymag
2 cső erős paprika
=Gyakorlatilag ugyanúgy járunk el, mint a gulyásnál. Amikor kellőn ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|