Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Menüajánlat
Citromos sonkagombócleves
Hozzávalók: 25 dkg füstölt sonka, 3 sárgarépa, 3 ek. olaj, 6 db csemegeuborka, 2 zsemle, 2 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, 1 cs. zöldpetrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, babérlevél, majoránna, 1 citrom.
A füstölt húst előző nap bő vízben megfőzzük, aztán hűlni hagyjuk. Másnap leszedjük tetejéről a zsírt, majd a húst kivesszük a vízből. A répát vékony csíkokra vagdaljuk, olajon megfuttatjuk; 1 dl füstöltlevet öntünk hozzá, s kis lángon 5 percig pároljuk. Az uborkát is csíkokra szeleteljük, és hozzáadjuk a répához. Borssal, babérlevéllel ízesítjük, utána 1,5 liter füstöltlével felöntjük és felforraljuk.
A zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk, s a 25 dkg hússal ledaráljuk. Összedolgozzuk a tojással, zsemlemorzsával, és fél csokor vagdalt petrezselyemmel fűszerezzük. A masszából vizes kézzel dió méretű gombócokat készítünk; aztán a levesben közepes lángon 5-7 percig főzzük őket.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a levest ezzel sűrítjük. Végül majoránnával fűszerezzük. A citrom levével pikáns ízt kaphatunk. Tálaláskor megszórjuk a maradék felaprított petrezselyemmel, valamint citromkarikákkal díszítjük.
Tipp: A levest kiadósabbá tehetjük egy kis konzervnyi csemegekukoricával.

Csirke vadasan
Hozzávalók - a pörkölthöz: 1 kilós csirke, 1 fej hagyma, 2 ek. olaj, kevés pirospaprika, só; a püréhez: 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyem, fél karalábé, fél zeller, 1 ek. zsír, kevés cukor, só, 2 babérlevél, mustár; a sűrítéshez: liszt, kevés tej, tejföl.
A csirkéből pörköltet készítünk - a hagymát az olajon megpároljuk, rátesszük a húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel; pici sóval ízesítjük. Kanálnyi zsíron barnára pirítunk egy kávéskanál cukrot, és megpároljuk rajta az apróra vágott zöldséget. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet, és puhára pároljuk. Áttörjük, majd mustárral és sóval ízesítjük. A pürét a pörköltbe keverjük, és behabarjuk. Tejföllel dúsíthatjuk. Feltétnek tészta, nokedli, knédli, sztrapacska illik hozzá.

Sajtoska
Hozzávalók: 30 dkg sertéscomb vagy lapocka (csirkemellből is készíthetjük). 2 tojás, 3-4 ek. liszt, 1 dl tej, 5 dkg reszelt füstölt sajt, egy csokor metélőhagyma (vagy 1 kk. reszelt vöröshagyma), 1 mk. currypor, késhegynyi őrölt gyömbér, ízlés szerint só, törött fehér bors, olaj a sütéshez.
A húst egyforma, ujjnyi vastag szalagokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat habosra verjük, összekeverjük a tejjel, liszttel, reszelt sajttal, a fűszerekkel, valamint a finomra aprított metélőhagymával. A masszának sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha nem elég sűrű, kevés lisztet teszünk hozzá, ha pedig sűrű, tejjel hígítjuk. A húscsíkokat lisztbe, majd a tésztába mártjuk, és bő forró olajban, de takaréklángon azonnal szép aranysárgára sütjük. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk róluk, és tartármártással, esetleg párolt vajas zöldséggel vagy olajbogyóval megszórva tálaljuk. Hidegen is nagyon jó.

Kocsonya
Hozzávalók: 2 sertésköröm, kb. félkilónyi sertésbőr (csak annyi kerül belőle a tányérokba, amennyi jólesik, de a leve miatt kell), 1 bőrös csülök, félkilónyi dagadó, 2 fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3 csípős csilipaprika (szárítva vagy frissen), 30-40 szem fekete bors, só, esetleg főtt tojás.
A húsokat megmossuk, nagy darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni egy nagy lábasban. Annyi víz elég, amennyi ellepi, mert csak azért forraljuk fel, hogy mindaz, ami a levet zavarossá teszi, kifőjön belőlük. A forráspont elérése után 5 percig főzzük, majd a levet leöntjük, és a húsokat folyó víz alatt lemossuk. Átrakjuk a legnagyobb lábasunkba, jó bőven engedünk rájuk hideg vizet, és hozzáadjuk az ízesítőket. Nagy lángon felforraljuk, aztán olyan kicsi lángon főzzük, hogy éppen csak látsszon a felszínen, hogy fő.
Fél óra múlva meg lehet kóstolni, és aztán óránként - érződjön mindig sósnak és csípősnek, mert akkor hidegen éppen jó lesz. Néha utána lehet tölteni egy kis vizet. 4-6 órát főjön.
Ha kész, hagyjuk egy kicsit állni, majd szűrjük le a levet egy másik lábasba, és tálba szedjük ki a húsokat. Az utóbbiakat mély tányérokban vagy tálakban rendezzük el, szükség szerint tovább darabolva őket. Félbevágott kemény tojást is tehetünk melléjük - szép látvány, és finom.
Zsírtalanítsuk a levet: ha a zsír feljött a tetejére, tegyünk rá óvatosan tiszta fehér papírszalvétát, és amikor átnedvesedett, dobjuk ki. Ezt addig ismételjük, míg szemmel látható zsír van a lé felszínén. Utána a levet óvatosan merjük rá a húsra, és hagyjuk kihűlni: másnap reggelre megalszik; ha elegendő bőrös rész főtt benne, és kellően hosszú ideig főztük, biztosan jó lesz.

Darás tészta
Hozzávalók: személyenként két marék széles metélt tészta, 1-2 dl búzadara, kevés olaj, porcukor, ízlés szerint lekvár.
A tésztát feltesszük főni. A darát kevés olajon pirítani kezdjük, majd evőkanalanként vízzel öntözgetjük. Gyorsan megkeverjük, és takaréklángon fedő alatt puhítgatjuk. Összekeverjük a leszűrt tésztával, és kicsit még fedő alatt pihenni hagyjuk. Lekvárral tálaljuk.

Túrós pite
Hozzávalók - a tésztához: 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1 dkg sütőpor + 2 ek. kakaópor; töltelék: 1 kg túró, 15-20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 db tojás, 5 dkg mazsola, egy csipet só.
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, kettéosztjuk, egyik felébe beledolgozunk 2 evőkanálnyi kakaóport. Fagyasztóba tesszük. Közben a töltelékhezvalókat is összekeverjük.
Ha a tészta eléggé megdermedt, vékonyan kivajazott tepsibe reszeljük a sárga részét, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, végül ráreszeljük a kakaós linzertésztát.
160-170 fokon kb. 40 percig sütjük, kihűlés után kockákra vágjuk, és vékonyan porcukrozzuk.

Gyors fánk
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 ek. cukor, 2 pohár natúr joghurt, 2 egész tojás, fél cs. sütőpor.
A hozzávalókat tálban összekeverjük, és a masszát kanállal forró olajba szaggatjuk. Miután kivettük, megszórjuk vaníliás cukorral.
bulac57 bulac57
Címkék: levesben közepes, liszttel simára, levest ezzel, citrom levével, maradék felaprított, levest kiadósabbá,

Húsvéti menü
Menüajánlat húsvétra Sonka, tojás és kalács - nélkülük elképzelhetetlen a Húsvét. És még milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra? Néhány receptötlet. Húsvétkor a sonkáé a főszerep, és ez ma már korán sem merül ki a főtt változatával. A vendégeket sokféle belőle készült, ízletes ételkölteménnyel lehet maradásra bírni, de ma már egyre gyakrabban kerül ínyenc fogásként báránysült az asztalra. A répatorta sem feltétlenül kizárólag a gyerekek kedvence, az ünnepi menü méltó ...
faciendum faciendum
Karácsonyi menüajánlat
Karácsonyi menüajánlat Ha a hagyományos halas, töltött dagadós, töltött káposztás menü helyett kicsit modernebbet, izgalmasabbat szeretnél... Címkék: karácsony, karácsonyi menü, libamájpástétom, rák, hal, orosz-krémtorta Mondják: bejgli és rántott hal nélkül nem karácsony a karácsony... Ebben van is valami, hiszen nem mindig jó a bevált klasszikusat fiatalabbra cserélni. Ám ha a családod is vevő az ínyencségekre, ezúttal lehetsz egy kicsit bátrabb - és a fogás végeztével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Süti ajánló
Kijevi krémes horvathnemagdi
Madártej bubszi
Málnapogácsa bulac57
Eszter szelet recept jamborlulu
Almás zserbó tundihugi
Barackos joghurt torta tundihugi
Német karácsonyi sütemény bubszi
Kókuszos csók veronika74
Heti menü bulac57
Mogyorós muffinok veronika74
Szárnyas receptek
Lúgosítás egyszerű lépésekben klementinagidro
Nem lehet abbahagyni csirke koszegimarika
Hagymaféle horvathnemagdi
Bazsalikomos sajtos csirkemell nnpapszi
Mediterrán füstös csirkemell rántva recept gonda_katalin
Zsályás pulykamáj pástétom margoka59
Póréhagymás-füstölt tarjás horvathnemagdi
Bombasztikus ebéd veronika74
Paradicsomos borsós csirkeragu horvathnemagdi
Szalonnás-hagymás sült csirkec margoka59
Marhából készült ételek
Milánói marhaszelet: ujjozsef
B receptek horvathnemagdi
Palóc leves 2. bubszi
Mexikói Szűzérmék 1vargaildyko
Palócleves 2. horvathnemagdi
Pásztorhús bubszi
x nagyuska
Mészáros tokány margoka59
kolozsvári gulyás ibolya58
Gombás húsgombóc bubszi
Sertésből készült ételek
Padlizsános vagdalt bubszi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
dunántúli szelet ibolya58
dán sárgaborsóleves ibolya58
Borzas Szelet........ mailona
N betűs receptek horvathnemagdi
Gesztenyével töltött pulyka bubszi
Dudari káposztaleves bubszi
Angol vagdalt bubszi
Bigos 1vargaildyko
Halból készült ételek
Receptek horvathnemagdi
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Babéros halleves bubszi
Halászlé 3. bubszi
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Ponty szolnokiasan horvathnemagdi
pisztráng rizling mártással ! ibolya58
Zöldséges-fokhagymás pisztráng recept jamborlulu
Rostonsült lazacderék kapros bubszi
Kapros lazac gnocchival recept kovacs_zsoka
Vad ételek
Kukoricás szarvasragu recept jamborlulu
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Nyúlpörkölt bubszi
Vadhús saláta rochlitzne
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Recept jjanosne
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Római tálas receptek sarkadykati
Őzpörkölt vadász módra bordat
Szarvasgulyás recept boszorlany
Spagetti ajánló
Sonkás csirkemell csíkok horvathnemagdi
Paradicsomos spagettisaláta recept gonda_katalin
Burgonyás rakott tészta horvathnemagdi
Krémsajtos bolognai veronika74
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Carbonara ragu spagettire gépsonkával recept baggesz20
Toszkán spagetti gigi55
Paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Ananászos kukoricás csirke zsokanita
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Pizza receptek
Tejfölös-fokhagymás Langalló 1vargaildyko
Combos pizza horvathnemagdi
Virág alakú pizza recept baggesz20
Mini pizza recept kovacs_zsoka
Kenyer keszites relisisi
Pizza agiccaa
Magyaros rátét bubszi
Sonkás, gombás pizza recept gonda_katalin
Töltött pizza moncsika77
Krumplis pizza bulac57
Hamburger receptek
Kevés munkával horvathnemagdi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU