| ❤❤❤Boszorkány máglya ❤❤ |
|
Hozzávalók:
- 16 db babapiskota
- 3 dl tej
- ízlés szerint vanília cukor és porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- cukrozott tejszínhab
- 1 tábla étcsokoládéElkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük.
A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál
aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ****ALMÁS**DIÓs**MUFFIN**** |
megreszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán - nyugodtan lehet héjastul -, és a reszeléket megcsepegtetjük kevés friss citromlével, hogy ne színeződjön el. Most jönnek a "nedves" hozzávalók: a tejet, a joghurtot, a maradék kétféle cukrot, a tojást és az olvasztott, langyos vajat kézi habverővel összekeverjük egy mérőkancsóban.
3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztes keverékhez hozzáöntjük a "nedves" hozzávalókat, és fakanállal néhány mozdulattal összedolgozzuk őket. Következik a reszelt alma, annak ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ****Szilveszteri malackák**** |
lisztElkészítés
Kevés langyos tejben a cukrot és az élesztőt megolvasztom, majd a tálba szitált liszt közepébe öntöm. Összegyúrom a maradék tejjel, az olvasztott Ramával egy tojással, sóval és a citrom reszelt héjával. Ha szép foszlós-szakadós a tésztám, meleg helyre félreteszem, és 30 percig kelesztem. A jól megdagadt tésztát kb. 4 mm-esre nyújtom, majd kiszaggatok belőle 20, egyenként 8 cm átmérőjű és 10 db ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ****ÚJÉVI**MALACFEJek*** |
Hozzávalók
A tésztához
60 dkg liszt
8 dkg porcukor
15 dkg puha Rama
2,5 dkg élesztő
3 db tojás sárgája
2,5 dl langyos tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott mokkáskanál só
A tetejére
1 db tojás
A díszítéshez
1/2 tojásfehérje
6-8 dkg porcukor
5 dkg étbevonó masszaElkészítés
1.A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***BOSZORKÁNY MÁGLYA***&***Isteni finom!*** |
|
Hozzávalók:
- 16 db babapiskóta
- 3 dl tej
- ízlés szerint vanília cukor és porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- cukrozott tejszínhab
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk. A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***FEKETE RÓZSA***&***mákos**FINOMSÁG*** |
liszt
10 dkg ráma
30 dkg porcukor
1 tojás
1 cs sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
2 dl tej
Töltelék:
20 dkg darált mák
25 dkg porcukor
20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 csomag sütőport
10 dkg olvasztott vaj/margarin
2 dl langyos tej
2 csomag vaníliás cukor
egy citrom héja
Krém:
1 l tej
3 cs vanília ízű főzős pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg ... |
bubszi  |
|
|
| |
| **sós**HÚSVÉTI**fészek** |
hólyagocskák képződnek. Letakarjuk és kelni hagyjuk kb. 45 percig. Időközben felkockázzuk a sonkát és a főtt tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a karikázott újhagymát. A megkelt tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, négyzet alakúra. Átkenjük kevés olvasztott vajjal, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A tésztat felcsavarjuk, és éles késsel szeletekre szeljük. Mindegyik szelet oldalát átkenjük vajjal, és belehelyezzük egy kör alakú formába (bureksütő tepsi, 24 cm átmérőjű). Meleg helyre ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ... keletlen pite |
Hozzávalók
1 liter tej, 25 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, csipet só, 4 tojás, 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 e k cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék ... |
bozsanyinemanyi  |
|
|
| |
|
|