| Csülkös körömpörkölt recept |
|
Hozzávalók:
60 dkg sertésköröm
40 dkg sertéscsülök
3-4 fej vöröshagyma
5-6 db fokhagymagerezd
2-3 evőkanál zsír
paradicsomlé házi, vagy 1 szem paradicsom
paprika darált
só
bors
Knorr Delikát8 ételízesítő
majoránna
Elkészítés:
A körmöket megtisztítjuk, a csülköt felkockázzuk. A hagymát apró kockára várjuk. A zsírt felhevítjük, a hagymát rajta megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd addig pirítjuk, amíg ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Körömpörkölt |
Hozzávalók:
1,5 kg sertésköröm (lehetőleg első)
20 dkg vöröshagyma
15 dkg zsír
20 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
12 g fűszerpaprika
só
köménymag
fokhagyma
Elkészítése:
A körmöt megtisztítjuk, ha szükséges, a gáz lángja felett leperzseljük a rajta levő szoröket, megmossuk, és éles késsel hosszában kettévágjuk. (A darabolást a hentessel is elvégeztethetjük.) Elkészítjük a pörköltalapot, és amikor zsírjára visszapirítottuk, ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| Körömpörkölt |
Körömpörkölt
............
Hozzávalók: 1 kg sertésköröm, 5 dkg zsír, 1 nagy fej apróra vágott
hagyma, paprika, só.
Elkészítése: A tisztára mosott körmöket az ízületüknél több darabra
vágjuk. A hagymát világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket,
pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, vízzel bőven felengedjük és
olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leváljon. Leve bőséges
legyen. Burgonyával savanyú káposztával tálaljuk. Sokáig ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Körömpörkölt főtt burgonyával recept |
Hozzávalók:
3-4 db sertésköröm
2 dl olaj
5 dkg paradicsompüré
3 fej vöröshagyma
1 kiskanál Knorr Delikát8 ételízesítő
1 evőkanál só
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál fokhagymapor
1 db paradicsom vagy lecsó
1 db paprika vagy lecsó
3 kg burgonya
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk,és olajon üvegesre pirítjuk
Majd a paradicsompürét beletesszük.
Rátesszük az ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Körömpörkölt... |
|
Hozzávalók:
1 kg sertésköröm
5-10 dkg zsír
1 nagy fej apróra vágott hagyma
pirospaprika
só
bors
kömény
1,5 kg burgonya
Elkészítés:
A tisztára mosott körmöket az ízületüknél több darabra vágjuk. A hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, pirospaprikával, köménnyel meghintjük, borsozzuk, megsózzuk, vízzel bőven felengedjük, és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leváljon. Leve bőséges legyen. Mikor a köröm már majdnem ... |
szelidszeder  |
|
|
| |
| Nagy emberek kedvenc étkei |
csemegének, a fagylaltnak.
Krúdy Gyula, aki igazi ínyenc volt, regényeiben is nagy figyelmet szentelt ételnek-italnak, s utánozhatatlan hangulatot varázsolva, tűnődve elmélkedett a különböző fogások élvezetéről. Az író a rácponty, marha- és körömpörkölt mellett a tányérhús (levesben főtt marhahús) nagy kedvelője volt. József Attila a házias jellegű ennivalók híve volt: 1926-ban, a gasztronómia egyik legnagyobb szentélyéből, Párizsból írt levelében testvérétől, Jolántól azt kérte, hogy küldjön ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Sz betűs receptek |
együtt, fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a körmöket kiszedjük egy másik edénybe (a szilánkok végett), majd a pörköltlét 10 dkg konzervlecsóval vagy nyáron zöldpaprikával, paradicsommal ízesítjük, és még egyszer felforraljuk. Az így készített körömpörkölt rövid levébe fél kg kicsavart savanyú káposztát teszünk, és a pörkölt levével jól összekeverjük. Kevés meleg vízzel felengedjük, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Amikor a káposzta puhára főtt, 2 dl tejfölből és 2 dkg lisztből habarást készítünk, majd ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|