| A világ legillatosabb csirkecombjai |
|
Itt a hideg, köd van, és télszag, egy jó sültcsirkével nem tévedhetünk!
Hozzávalók:
4 csirke felsőcomb
5 dkg vaj
0,5 dl extraszűz olívaolaj
1 nagy fej hagyma felkarikázva
4 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
8 szem zöld kardamom
1 lime félbevágva
8 szem szegfűszeg
8 levél zsálya
1 ek rozmaring levélke felaprítva
2 alma negyedekbe vágva
1,5 dl cider
só, bors
A csirkét sóztam, borsoztam, és bemasszíroztam vajjal. Egy ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Alma, nemcsak a fa alatt |
almalé.
Az almát és a körtét megtisztítjuk, majd a reszelő durva részén lereszeljük. Összekeverjük az őrölt fahéjjal és a szegfűszeggel, megszórjuk petrezselyemzölddel. Ezután beletesszük a reszelt sajtot és az összevágott hagymát, s jól elkeverjük.
A combokat megmossuk, a bőrt fellazítjuk, és a fentebb leírt tölteléket betöltjük a bőrük alá. Sózzuk, borsozzuk, olajjal kikent tepsibe tesszük őket, és forró sütőben, alufóliával letakarva megpároljuk a rostos almalében. Ha megpuhultak, a fóliát ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Almás-boros csirkecom |
csirkecomb
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
só
bors
rozmaring
5 dkg vaj
vékonyra szeletelt alma
1 dl fehérbor
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A csirkecombokat sóval, borssal, rozmaringgal bedörzsöljük. Forró serpenyőben a vajon hirtelen megsütjük. Átszedjük a combokat egy tűzálló tálra, letakarjuk az almaszeletekkel.
A visszamaradt pecsenyelevet felforraljuk a borral, és leöntjük vele a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| BOGRÁCSBAN FŐTT KAPROS csirke |
dkg burgonya, 1 salátauborka, 2 db zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl tejföl, 2 nagy csokor friss kapor, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom. (A combokat kétfelé, a mellet négyfelé darabolom.) A megtisztított vöröshagymát vékonyra karikázom, az előzőleg megmosott uborkát pedig héjastól felszeletelem. A zöldpaprikákat megmosom, kicsumázom és a meghámozott burgonyával együtt karikákra vágom. Egy jó nagy ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Birkahúsból készült ételek |
|
serpenyőben megpirítjuk a zöldséget. A bárányt visszahelyezzük a zöldségek mellé, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a kakukkfüvet és az erőlevest. Felforraljuk, majd áttesszük a sütőbe, és kb. másfél óra alatt puhára sütjük.
Amikor kész, a combokat kivesszük a léből, lecsöpögtetjük, a tálat bent hagyjuk a sütőben, amíg a mártás el nem forrja a levét és el nem éri a megfelelő sűrűséget.
Minden tányérra egy-egy lábszárat helyezünk, vajjal és tejszínnel összetört burgonyapürével tálaljuk. A ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Bográcsban főtt kapros csirke |
burgonya, 1 salátauborka, 2 db zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl tejföl, 2 nagy csokor friss kapor, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom. (A combokat kétfelé, a mellet négyfelé darabolom.) A megtisztított vöröshagymát vékonyra karikázom, az előzőleg megmosott uborkát pedig héjastól felszeletelem. A zöldpaprikákat megmosom, kicsumázom és a meghámozott burgonyával együtt karikákra vágom. Egy jó ... |
petezsolt  |
|
|
| |
| Béarni zöldség-becsinált (Gar |
vágott burgonyát, a hosszában negyedelt répát, gyökeret, a vastagra karikázott pórét, fokhagymát. Lefedve, csendes tűzön főzzük 20 percig.
Szórjuk bele a csíkokra vágott káposztát, fedjük le és főzzük 1 órán át.
Beletesszük a combokat, 25 percig főzzük.
Vékonyra szeleteljük a rozskenyeret, levesestálba tesszük, a hús és a szalonna kivételével ráöntjük a levest.
A béarniak néhány kanál vörösbort öntenek a tányérjukba, és arra szedik a forró levest.
A ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|