| Rakott húsételek |
|
10 percig párolom. Hagyom kihűlni. A már csak langyos húspépbe belekeverem a habosra felvert tojást. Egy megfelelő nagyságú tepsit olajjal kikenek, és zsemlemorzsával beszórom. Egy vékony réteg tésztát elterítek benne. Ezt meglocsolom kevés húsos mártással, és reszelt sajtot szórok rá. Erre ismét tészta kerül, és a rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére mártásnak és sajtnak kell kerülnie. A tepsit szorosan befedem, és az előmelegített forró sütőbe tolom. 25 percig sütöm ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| Velencei lasagne |
Hozzávalók: 10 dkg darált hús, 2 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 1 zeller, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 1 kis ág rozmaring, petrezselyem, só, bor, 6-8 palacsinta.
Elkészítése: Az olajban nagy lángon megpirítjuk a húst, a reszelt hagymát, majd a reszelt zellert, a reszelt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután tesszük bele a paradicsompürét, sót, borsot, az elkapart fokhagymát, a rozmaringot, az apróra vágott ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Velencei lasagne - palacsintából |
az elkapart fokhagymát, a rozmaringot, az apróra vágott petrezselymet, és lefedve, kis lángon legalább 1 óra hosszat pároljuk. Addig megsütjük a palacsintát, és megreszeljük a sajtot. Lapos kerek tálra teszünk egy palacsintát, és megkenjük a húsos mártással, meghintjük reszelt sajttal, majd ismét egy palacsinta következik, és így folytatjuk minden palacsintát megkenve, meghintve, végül az utolsó palacsintát megöntözzük tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk.
(forrás:A ... |
yaskane  |
|
|
| |
|
|