| Halreceptek pontyból. |
|
Bakonyi halgombócleves.
Hozzávalók:
50 dkg halcsont (pontyfarok vagy fej)
1 evőkanál só
1 vöröshagyma
40 dkg csiperkegomba
2 paradicsom
1 húsos zöldpaprika
1 hegyes erőspaprika
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
A halgombóchoz
30 dkg pontyfilé
2 evőkanál étkezési keményítő
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
1 kisebb csokor petrezselyem
1 ... |
csibi52  |
|
|
| |
| Nyári halgombócleves : |
Nyári halgombócleves zsenge zöldségekkel
Hozzávalók
4 személyre: 1 kg süllő vagy más tengeri hal (egész, friss), ebből 40 dkg a tiszta hús, 1 dl tejszín, 2 csokor finomra vágott petrezselyem, 11 dkg vaj, 1 szál póré, 3 gerezd fokhagyma, 3 szál angolzeller, 2 db babérlevél, 10 szem fehérbors, 3 dl fehérbor, 1 l víz, 1 szál zöldhagyma, 1 db édeskömény, 10 dkg cukorborsó, 10 dkg répa, 2 dkg shitake gomba
Elkészítése
A halat megtisztítjuk, kifilézzük, a csontját, a ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| Pikáns halgombócleves |
Hozzávalók 4 személyre:
* 15 dkg sárgarépa
* 15 dkg zellergumó
* 10 dkg cukkini
* 1 fej vöröshagyma
* 1 kg halcsont
* 2 babérlevél
* 2 dl száraz fehérbor
* 5 szem bors
* 2 citrom
* 2 tojásfehérje
* 1 evőkanál vágott petrezselyem
* A gombóchoz:
* 10 dkg kenyérbél
* 30 dkg halfilé (ponty, harcsa, busa)
* 1 tojás
* 1 dl tejszín
* 1 ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Tejszínes halgombócleves |
Hozzávalók
50 dkg amurfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 liter zöldségleves, 1,5 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom, őrölt bors, só. A gombóchoz: 2 zsemle, 20 dkg lazac (füstölt), 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, 1 csokor kapor, zsemlemorzsa, 1 liter zöldségleves, őrölt bors, só
Elkészítése
A halat vágjuk kockákra, és közben szedjük ki belőle a nagyobb szálkákat. Az apróra vágott hagymával együtt tegyük fazékba, és öntsük hozzá a zöldséglevest. Sózzuk, borsozzuk meg, és ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
|
|