|
Hozzávalók:
10 dkg szalonna
2 fej hagyma
15 dkg gomba
30 dkg marhahús (darált)
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet oregáno
2 dl paradicsomlé
2 ek paradicsompüré
Elkészítés:
Edényben olajat hevítek, beledobom a felkockázott szalonnát és vöröshagymát. Néhány perc múlva, a kockára vágott gombát és darált marhahúst is beleteszem, majd együtt pirítom őket, további pár percig. Végül a félbevágott fokhagymagerezdek is belekerülnek. Sózom, frissen őrölt borssal és az oregánóval ízesítem és beleöntöm a paradicsomot. Lefedve sütőbe teszem és 180°C-on, 2-2,5 órát sütöm. Ennyi idő alatt, a hús és a répa is teljesen megpuhul. Persze egyszer-kétszer ránézek és ilyenkor, ha szükséges, sózom még. Kiveszem és nagyobb villával, kissé összenyomkodom. Elkeverem benne a parmezánt és kevés, apróra vágott, friss bazsalikomot. Tálaláskor, a kifőtt spagettire kanalazok a raguból és parmezánnal megszórom. Amíg nem volt ez a nagy öntöttvas edényem, addig magasabb falú serpenyőben pirítottam elő a hozzávalókat, majd fedeles kerámia sütőtálban tettem a sütőbe. Úgy, a főzési idő kissé hosszabb volt. És hogy mitől finomabb Egyrészt a hosszú főzési idő alatt, az ízek valami fantasztikus eggyé állnak össze. Másrészt az állaga, a szálkáira szétesett hús, összehasonlíthatatlanul jobb a darált húsos változatnál. |
baggesz20  |
Címkék: nagy öntöttvas, hosszú főzési, ízek valami, szálkáira szétesett, darált húsos, összenyomkodom, |
|
|
|
|