|
Húsvéti pizzatitok
Hozzávalók 4 személyre:
2 csomag Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
5 dkg vaj
20 dkg szalonna vagy sonka
10 tojás
1 tubus csípős ketschuppal /paradicsommártás, kecsup/
10 dkg lágyabb sajtszeleteket,csomagoltat/
4 db. paprika
4 db. paradicsom
4 db. újhagyma
25 dkg csíkokra vágott sonka vagy parizer szalámi só, grillfűszerkeverék, bors
pici olaj
friss zöldség
Elkészítés:
Veszünk két csomag friss pizzatésztát /semmi esetre sem fagyasztottat/
Kinyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk, sütőpapírral kibélelünk.
Erre tesszük az egyik kinyújtott tésztát.
Serpenyőben megpirítunk 20 dkg szalonnát, sonkát, vékony csíkokra vágva és erre öntünk 10 felvert, sózott tojást.
Szalonnás rántottát készítünk.
A tésztát a tepsiben megkenjük csípős ketschuppal /paradicsommártás, kecsup/ és erre ráhalmozzuk a lágyabb rántottánkat.
Erre sajtszeleteket teszünk /lágyabb sajtszeleteket, csomagoltat/ és paprika csíkokkal, paradicsom szeletekkel, újhagyma karikákkal dúsíthatjuk/ a zöldség el is hagyható/.Majd erre 25 dkg csíkokra vágott sonkás vagy parizer szalámi kerül.
Ezt megsózzuk, borsozzuk, pici grillfűszer keverékkel szórjuk meg.
Erre egy sor vékony sajtszelet majd pici olajjal, olvasztott vajjal meglocsoljuk és befedjük a másik vékonyra nyújtott pizza tésztával.
A tetejét megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Ha kissé kihűlt, nagyobb kockákra szeleteljük és friss zöldséggel kínáljuk
Szakács: Rudolf |
horvathnemagdi  |
Címkék: tetejét megkenjük, paradicsommártás, sajtszeleteket, fagyasztottat, előmelegített, pizzatésztát, |
|
|
|
|