Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Z betűs receptek
Zalai marhanyelv

főtt és tisztított marhanyelvet 2x2 cm kockákra vágjuk. Kis kockákra darabolt füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Beletesszük a nyelvet, majd törött borssal, fokhagymával, majoránnával ízesítjük, és 3 evőkanál paradicsompürével elkeverjük. 1 dl vízzel felengedjük, ha szükséges, akkor kevés porcukorral édesítjük. 10 percig forraljuk.
Galuskával tálaljuk.
Kemény-tojás-hasábokkal és finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Zalai rántott töltött paprika

Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 6 dkg liszt, 5 tojás, 12 dkg zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem, törött bors, só, 3 dl olaj.
A paprikákat kicsumázzuk, enyhén sós vízzel leforrázzuk és lecsepegtetjük. A megtisztított gombát kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, megszórjuk vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor elfőtte a levét, hozzáadunk 3 habosra kevert tojást, és lágy rántottaszerűre megsütjük. Ezzel a tojásos töltelékkel töltjük meg a paprikákat, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Forró olajban megsütjük.
Metélőhagymával megszórt párolt rizzsel tálaljuk.

Zalai zöldbab

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab (lehet vékony, zöld ceruzabab, vagy zsenge, sárga Juliska bab). 3 tojás, 5 dl tej, 5 dkg vaj (vagy margarin), púpozott evőkanál finomliszt, 10 dkg reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséhez 1 dkg vaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa.
A zöldbabot a szokásos módon megtisztítjuk, majd két - három centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, ezután ráöntjük a megmelegített tejet, és folyamatosan kevergetve, sűrűre főzzük. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal, mustárral és ketchuppal ízesítjük, végül a tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a sajt felét. Félretesszük, hogy kissé kihűljön. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a sárgákat belekeverjük a sajtos mártásba, majd ugyancsak belekeverjük a leszűrt, főtt zöldbabot. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A zöldbabos masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. A tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és betoljuk az előmelegített, forró sütőbe. Befedve sütjük 25-30 percig, ezután levesszük a fedelét, és néhány percig pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy a sajt megbarnuljon, mert megkeseredik az étel. Kockákra vágva tálaljuk.

Zengői töltött rostélyos

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelő, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli.
Elkészítése: Az apróra vágott szalonnát kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej hagymát és a fokhagymát, ráteszem a csíkokra vágott zöldpaprikát, és a saját levében üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott velőt hozzátéve néhány percig pirítom, majd a felvert tojást is hozzáöntve kocsonyásodásig keverem, ezután megsózom. Az egyforma szeletekre vágott húst kiverem, rákenem a tölteléket, majd összegöngyölöm, és zsineggel megkötöm.
Forró zsírban megpirítom, két pohár vizet öntök alá, és megpárolom. A forró zsíron üvegesre pirítom a maradék vöröshagymát, majd a felszeletelt gombát megsózva fedő alatt puhára párolom. Borssal, és pirospaprikával megszórom, és a hús párolólevével felöntöm. Jól összeforralom, majd ráöntöm a húsra. Még egyszer felforralom, végül meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel. Ribizlivel tálalom.

Zilahi véres hurka

Hozzávalók: 50 dkg szív, 25 dkg vese, 40 dkg bőrke, 1 kg toka, 1 kg vér, 40 dkg rizs, 8 dkg só, őrölt bors, csombor, szegfűbors, ízlés szerint 20 dkg hagyma.
Elkészítése: A húsféléket és a bőrkét sós vízben megfőzöm. Mikor megpuhult, kiveszem. Az abalében főzöm meg a rizst is. A tokaszalonnát leforrázom, majd apró kockára vágom. A húsféléket ledarálom, majd összekeverem a vérrel, a rizzsel, a sóval és a fűszerekkel. Az egészet jól összekeverem, majd vastagbélbe töltöm. Megszurkálás után 90 fokos vízben egy és negyed órán át, abálom. A hurkákat hideg vízbe szedem, majd leszárítom.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tepsi kikenéséhez, vajat habzásig, megmelegített tejet, tűzről lehúzzuk, sajt felét, tojásokat szétválasztjuk,

1-2-3 Recept
petrezselyemmel díszítjük. Zalai rántott töltött paprika Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 6 dkg liszt, 5 tojás, 12 dkg zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem, törött bors, só, 3 dl olaj. A paprikákat kicsumázzuk, enyhén sós vízzel leforrázzuk és lecsepegtetjük. A megtisztított gombát kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, megszórjuk vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
13. A nagy befőzés
mindenféle sült húshoz passzol Csíkos kalapban Savanyú paprika Hozzávalók: 5 kg paprika, 2 liter víz, 3 dl ecet, 150 g cukor, 100 g só, 1 csomag savanyúság tartósító Elkészítés: 1.) A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, és az üvegekbe rendezzük. 2.) A vizet felforraljuk a cukorral, ecettel, sóval, és beletesszük a savanyúság tartósítót, majd rottyantunk egyet az egészen, és a forró levet a paprikára merjük, és szorosan lezárjuk az ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 savanyúság recept
felvágjuk, vagy gyaluljuk. Ezután egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a 2 kanál ecetet és 2 kanál cukrot, összekeverjük, és egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy jól összeérjen. A paradicsom paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a magját kiszedjük és előkészítjük a töltésre. Óvatosan hogy nehogy szétrepedjen, a paprikákat megtöltjük a káposztával, és befőttes üvegbe rakjuk őket. Ne töltsük túl az üvegeket, egy 1 literes üvegbe maximum 4 paprikát tegyünk. Ezután ...
agimami7 agimami7
500 kalóriás töltött paprika
(összesen 120 g) * kb 1 l víz * édesítőszer * 4 ek teljes kiőrlésű búzaliszt * 4 ek olaj * 4 db tölteni való paprika * 1 tk pirospaprika elkészítés 1. A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük. 2. A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A paprikákat megtöltjük vele, ami kimarad, abból gombócokat formázunk. 3. Az olajból ...
juditmama juditmama
A padlizsán
kihűlni. Padlizsánsaláta télire Elkészítése: Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színű zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külső, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk. Fél liter olajat megforrósítunk, a paprikát, meg a padlizsánt beleforgatjuk, és kevergetve szárazra pároljuk Végül, félliteres üvegekbe töltjük, és mindegyik tetejére egy evőkanál olajat öntünk. ...
madlen40 madlen40
Arab etelek
(kockából is lehet), ízlés szerint só-bors, 1/2 pohár joghurt. A töltelékhez: 20 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál vörösbor, 1 evőkanál kapor, 2 kávéskanál petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma A paprikát kicsumázzuk, ereit kivágjuk, megmossuk. Forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Megtöltjük az előre elkészített töltelékkel. A töltelék készítése: A vékonyra felszeletelt hagymát olajon megpirítjuk, majd rátesszük a rizst és felöntjük egy ...
margareta51 margareta51
Betyáros töltött csirkemell recept
paprika 2 db kápia paprika 1 kevés só 20 dkg finomliszt 2 db tojás 30 dkg zsemlemorzsa 5 dl étolaj Elkészítés: Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikákat kicsumázzuk, 4 szeletbe vágjuk. Elkészítés:Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet szalonnát, sajtot és 2-2 szelet paprikát. A csirkemelleket felgöngyöljük, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük. Köretnek zöldséges rizst készítettem ...
gonda_katalin gonda_katalin
Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal
citromot, az almát és a paprikákat. 4. A levélsalátákat összetépkedjük, a citromot és az almát vékonyan felszeleteljük, egy tálban jól elkeverjük úgy, hogy a citromot kissé megnyomkodjuk. 5. A gyömbérdarabot megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk és darálógépbe tesszük. Jól összedaráljuk, néhány csepp citromot csepegtetünk rá, majd hozzákeverünk két evőkanál mézet. 6. Tálaláskor alulra halmozzuk a friss salátát, erre tesszük a csirkesaslikot, egy kis mártogatós tálba mellé kanalazzuk a ...
suzymama suzymama
Süti ajánló
Pudingos süti bubszi
Cseh krémes bubszi
Sütőtök nemcsak finom.. roanna
Almatorta ... anitahajdu
Burgonyás túrós-lepény bubszi
Baileys házilag suzymama
Kardinális szelet amaliaszucsne
Túrós krémes moncsika77
Diós-vaníliás kifli mira74
Berlini fánk borsodóval bubszi
Szárnyas receptek
Fokhagymás fűszeres máj klarika47
Csirkemájas spagetti recept toth_beata
Thai receptek kloppenburg
Elronthatatlan sajtos csirkeme bubszi
Sütőtök saláta csirkehússal migova
Fasírt vajas tésztában horvathnemagdi
Recept jjanosne
Csirketorta bubszi
Ízőrzők – Kalaznó – horvathnemagdi
Gasztrokaland horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Gulyásleves bubszi
Miért kell lencsét enni Újév napján? lovaszmarika
Borsos marhatokány bubszi
Főzőcskézzünk olcsón, gyorsan bulac57
Mediterrán zacskós marhasült bubszi
Receptek horvathnemagdi
Kijevi heringsaláta bubszi
Bolognai spagetti orsi1
Receptek horvathnemagdi
Sváb hentes marhatokánya rochlitzne
Sertésből készült ételek
Gombás göngyölt hús wegnerzs
Csípős palacsinta bubszi
Karajba zárt csülök vorosrozsa66
Gyors serpenyős ebéd horvathnemagdi
Gesztenyével töltött pulykamel klara50
Borzas Szelet........... mailona
Rizses paprikás bubszi
Füstölt csülök hagyma ágyban klara50
Húsételek tidettke
Húsos rakott burgonya bubszi
Halból készült ételek
Cukkínis süllő bubszi
Balatoni halászlé 2. bubszi
Hal Burgonyabundában 1vargaildyko
Halreceptek pontyból. csibi52
Ízőrzők –Egerszalók̵ horvathnemagdi
Parajos lazacszeletek recept baggesz20
Pisztránghab salátával bubszi
Dunai halászlé 1 bubszi
Halászlé 5. bubszi
Fehérborral párolt lazac, majonézes-diós zellersalátával zsokanita
Vad ételek
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Szegedi fácángulyás bubszi
Torták kloppenburg
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Fácánpaprikás bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Spagetti ajánló
Paradicsomos-tejszínes-gom bás 1vargaildyko
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Spagetti carbonara szerecsendióval bolondítva recept toth_beata
Casanova spagetti veronika74
Citromos makaróni recept baggesz20
Zöldséges-sonkás sült tészta horvathnemagdi
Kínai pirított tészta horvathnemagdi
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
Eredeti Carbonara spagetti horvathnemagdi
Kapros thai tészta recept jamborlulu
Pizza receptek
mini pizzás csiga gombosinci
Pizzás csiga bubszi
Baconos pizzaszeletek jupiter21
Mini-pizza jupiter21
Magyaros házi pizza recept jamborlulu
Gyors pizzatészta recept madika
Pizza alaptészta, IV. bubszi
Az olasz lakoma horvathnemagdi
x nagyuska
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
Hamburger receptek
mustár készítése házilag irmus
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger pulykahússal suzymama
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger zsemle vagikriszti
A szója kloppenburg
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU