| Finom falatok |
|
Hortobágyi húsos palacsinta
Recept Hozzászólások (14 db)
Hozzávalók:
12 darabhoz:
40 dkg sertés-/borjúcomb/csirkemell
1 közepes hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2+2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
15 dkg liszt
3 tojás
4 dl tej
3+1 dl tejföl
2 szál petrezselyem
Elkészítés:
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, ... |
piroska0101  |
|
|
| |
| H betűs receptek |
Hortobágyi húsos palacsinta 1.
Hozzávalók: 18-20 sós palacsinta, 5 adag paprikás-csirke, 10 dkg vaj, 3 dl tejföl, só, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél cs. petrezselyemzöld, őrölt bors
A paprikás-csirke mártásából a húst kiszedve bőrét lehúzzuk. Kicsontozva finomra daráljuk. Serpenyőben vajat melegítünk, belerakjuk a húst, kis borssal, sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítve 10-15 percig pihentetjük, a palacsintákra kenjük, feltekerjük. Tűzálló tálba rakva leöntjük a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Hamis Hortobágyi palacsinta. |
Hamis Hortobágyi palacsinta.
Hegedűs János: Vegetáriánus főételek
Hozzávalók: 1 csomag szójagranulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál só, 1 pohár tejföl, késhegynyi pirospaprika, sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A lisztből, a tejből és a tojásokból palacsintatésztát készítünk (szükség esetén szódavízzel hígíthatjuk). A hagymát felaprítjuk és a szójával az olajon megpároljuk. Rászórunk 2 evőkanál lisztet, a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Hamis hortobágyi palacsinta |
Hamis hortobágyi palacsinta
...........................
Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt,
3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál só, 1 pohár
tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj,
vegeta.
Elkészítése: A lisztből, a tejből és a tojásokból palacsintatésztát
készítünk (szükség esetén szódavízzel hígíthatjuk). A hagymát
felaprítjuk és a szójával az olajon ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Hamis hortobágyi palacsinta |
|
Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál só, 1 pohár tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A lisztből, a tejből és a tojásokból palacsintatésztát készítünk (szükség esetén szódavízzel hígíthatjuk). A hagymát felaprítjuk, és a szójával az olajon megpároljuk. Rászórunk 2 evőkanál lisztet, a pirospaprikát, az ízesítőket, és 1 dl-nyi vízzel puhára főzzük. Kisütjük ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Hortobágyi husos palacsinta |
Hozzávalók:
A töltelékhez:
maradék csirkepaprikás
2 pohár tejföl
A palacsintákhoz:
20 dkg liszt
2 tojás
1/2 l tej
só
1/2 dl olaj A palacsintatésztát bekeverjük, minimum egy fél órát állni hagyjuk, majd kisütjük (kb. 8 palacsintát kapunk). Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb, hosszúkás jénait vékonyan kiolajozunk.
A pörköltmaradék husiját kicsontozzuk, kis ... |
keri007  |
|
|
| |
| Hortobágyi húsos palacsinta |
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
12 darabhoz:
40 dkg sertés-/borjúcomb/csirkemell
1 közepes hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2+2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
15 dkg liszt
3 tojás
4 dl tej
3+1 dl tejföl
2 szál petrezselyem
Elkészítés:
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Hortobágyi húsos palacsinta |
a kedvencem
Hozzávalók (4 főre):
a pörkölthöz:
4 nagy csirkecomb
só
2 vöröshagyma
2 húsos zöldpaprika
4 evők. olaj
1 evők. pirospaprika
2 kis paradicsom
3 evők. Univer pörköltízesítő
1 mk.Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany
1 kisk. Univer Édes Anna vagy csemege Piros Arany
2 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
1 evők. finomliszt
a tál ... |
hajdueva56  |
|
|
| |
|
|