| 3 színü süti....:)) |
|
piros, a másikba zöld ételfestéket keverünk. Ha kisült, hagyjuk kihűlni addig elkészítjük a krémet .
Krém hozzávalói:2 db tejszínhab ízű pudingpor, 6 dl tej, 7 ek cukor, 15-20 dkg vaj, vagy margarin.
A tejjel, pudingporból és cukorból megfőzzük a pudingot. Amikor már majdnem teljesen kihűlt, hozzákeverünk 15-20 dkg vajat, vagy margarint. Ezt a krémet töltjük a két piskótalap közé. ... |
bodaaniko  |
|
|
| |
| 4 hipergyors nyári bögrés süti |
4 hipergyors nyári bögrés süti
Nagyon gyümölcsösek!
A nyári sütögetések tökéletes lezárása lehet egy friss gyümölcsökből készített édes, mégis pikáns sütemény. Ripsz-ropsz kész vagy velük.
A bögrés sütikben az a jó, hogy percek alatt készen vannak. Összekevered a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Nem kell órákig bajlódni velük, de ez a végeredményen semmit nem ront. Ugyanolyan finomak, mint akármelyik cukrászcsoda, ha nem még jobbak.
A nyári gyümölcsök pedig ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 4 őszi almás csemege uzsonnára |
cukor
fél citrom reszelt héja
A sziruphoz:
25 dkg cukor
2,5 dl víz
fél citrom reszelt héja
A mázhoz:
1 csomag piros tortazselé
3 dl víz
2 evőkanál cukor
mentalevél a díszítéshez
A cukorból, a vízből és a fél citrom héjából szirupot főzünk egy magas falú lábosban. Az almákat meghámozzuk, a magházat alulról távolítjuk el, hogy a szár megmaradjon. Ezután az almát úgy helyezzük a cukorszirupba, hogy legalább félig ellepje. Lassan rotyogó ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Advent tizennegyedik napja - minden évre -Szaloncukor |
kényszerítette a családokat, hogy saját szükségletükre otthon állítsanak elő karácsonyfadíszeket, fára függeszthető édességeket és szaloncukrot, ha éppen volt miből. Újra divatba jöttek a mézes készítmények, a tojáshabbal gyártott díszek, de formáltak krumplicukorból, aszalt gyümölcsök segítségével is figurákat, sőt édességeket melasz, sütőtök és sárgarépa felhasználásával is. A szaloncukor tömeges megjelenése az ötvenes években következett be, ám - mint annyi minden más - uniformizálva. Sokan emlékeznek ... |
maroka  |
|
|
| |
| Arab etelek |
|
ízesítjük. Leöntjük vele a narancsot és megszórjuk a megtisztított, durvára vágott mogyoróval. Egy órára jégbe hűtjük.
Mandulatejes üdítő (Kuvait)
4,5 dl víz, 25 dkg cukor, mandulatej, jeges víz.
Készítsünk sűrű szirupot a vízből, cukorból. Hűtsük le.
Fogyasztás előtt öntsünk minden pohárba ízlés szerint a szirupból, mandulatejből, jeges vízből. Szalmaszállal kínáljuk.
Mentatea
Hozzávalók: 4 teáskanál zöld tea, 2 marék friss vagy szárított mentalevél, ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Baklavák,mézes receptek |
10 dkg cukorral. A tepsit vajazzuk ki, tegyünk bele egy réteg tésztát, szórjuk meg a diós töltelékkel, tegyünk rá egy kis vajat. Folytassuk a rétegezést. A tetejére tészta kerüljön. 1 órára tegyük hűtőbe, majd sütjük. A szirup 2 dl vízből, maradék cukorból készül. A megsült baklavát leöntjük vele.
Baklava - India
Hozzávalók 1 tepsihez: 3 csomag réteslap, 25 dkg darált dió, fahéj, 3 dl olaj.
A cukorsziruphoz: 75 dkg cukor, fél liter víz, 1 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A diót tálba ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Barackos-szilvás cobbler |
szóráshoz: 2 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Egy jénait kivajazunk. Belevagdossuk a gyümölcsöt, megszórjuk fahéjjal, meglocsoljuk a lime levével és megcukrozzuk, majd elkeverjük.
A vajból, a lisztből, a tejszínből, a tojásból, a cukorból, a sütőporból csipet sóval tésztát gyúrunk, és pici golyókat formálva rápakoljuk a gyümölcsök tetejére. Nem túl szorosan, mert nőni fognak. Megszórjuk barna cukorral, és 170 fokos sütőben . 45 perc alatt megsütjük.
Fahéjas ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Barackos-szilvás cobbler |
szóráshoz: 2 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Egy jénait kivajazunk. Belevagdossuk a gyümölcsöt, megszórjuk fahéjjal, meglocsoljuk a lime levével és megcukrozzuk, majd elkeverjük.
A vajból, a lisztből, a tejszínből, a tojásból, a cukorból, a sütőporból csipet sóval tésztát gyúrunk, és pici golyókat formálva rápakoljuk a gyümölcsök tetejére. Nem túl szorosan, mert nőni fognak. Megszórjuk barna cukorral, és 170 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Fahéjas ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|