|
Linkhttp://www.gasztrozseni.hu/
Link
Az egészséges táplálkozás tízparancsolata
Nem tudsz fogyni? Fáradékony vagy? Magas a vércukor szinted, vérnyomásod vagy a koleszterinszinted? Emésztési problémáid vannak? Gyakran vagy beteg?
Tudod, hogy lehet a leghatékonyabban kezelni a fenti problémákat? Leginkább egészséges táplálkozással!
Ki mondta, hogy az egészséges ételek nem finomak?
Jó hírem van! Megmutatom, mire figyelj a táplálkozásodban, hogy ne kelljen lemondanod a gasztronómiai élvezetekről!
Olyan ételrecepteket és elkészítési praktikákat mutatok, melyekkel egészséges ételeket tudsz készíteni gyorsan és költséghatékonyan! Nem igaz, hogy ami egészséges, az drága és bonyolult!
Megmutatom azokat az elveket, melyek alapján elég, ha csak néhány dologra figyelsz oda főzés közben vagy csak néhány alkotó elemet cserélsz ki a régi receptedben és máris óriási lépéseket tehetsz az egészséghez vezető úton. Tudatos táplálkozással sokat tehetsz magadért, az egészségedért, a családodért.
Gyere, élvezd az életed, élvezd az ételed egészségesen!
Link
Hamburger Gasztrozseni módra:
A gyors éttermi ételek, és köztük a hamburger sem tartozik az egészséges ételek közé, sőt. Általában homályos információink vannak arról, hogy mit is tartalmazhat, de azt tudjuk, hogy rengeteg zsír és só van benne. Viszont, ha elkészíted, a receptem egy meglepően finom és egészséges étel fog eléd tárulni.
Hamburgerem különlegessége, hogy sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mivel eleve pulykahúsból készül, melynek alacsonyabb a zsírtartalma mint a disznóhúsé és nem olajban van kisütve a húspogácsa, hanem egy nagyon vékonyan kiolajozott serpenyőben.
Természetesen készítheted marhahúsból is, abból is nagyon finom.
Azt, hogy milyen zsemléből készíted a hamburgert Rád bízom, bár én a teljes kiőrlésű lisztből készült zsemléket javaslom.
Hozzávalók a húspogácsához:
* 75 dkg darált pulykahús
* 2 fej vöröshagyma
* 2 egész tojás
* 2 teáskanál só
* 8 - 10 tekerés színes bors
* olívaolaj
Ezen kívül ízlés szerint:
* füstölt mozzarella sajt
* paradicsom
* uborka
* hagyma
* saláta
* ketchup
* mustár
Minden reklámot félretéve, én a darált pulykahúst mindig az Aldiban szoktam venni, mert megbízható a minősége és nagyon alacsony a zsírtartalma.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a tojásokkal, a hagymával és a fűszerekkel. Jól összedolgozzuk.
A serpenyőt felmelegítjük, és egy kenőtoll segítségével vékonyan kikenjük olívaolajjal. A darált húsos masszából tojás méretű gombócokat, formálunk melyeket aztán, korong formájúra lapítunk.
Ha a serpenyőnk felmelegedett, belehelyezünk mérettől függően 2 - 3 húspogácsát. Közepes hőmérsékleten először fedő alatt sütjük 5 percet, majd megfordítjuk, és még 5 percet sütjük a másik felét is fedő alatt. Ne lepődj meg, ilyenkor távozik ugyanis a víz, és az minimális mennyiségű zsír is a húsból. Ha már nem rózsaszín a húspogácsa már csak óvatosan megpirítjuk mindkét oldalát.
Mielőtt a következő adagot a serpenyőbe tesszük, újra lehelet vékonyan kikenjük olívaolajjal.
Ha az összes húspogácsa kisült, már nincs más dolgunk, mint ízlés szerint összeállítani a hamburgert. Minél többféle zöldség és minél több mustár kerül bele annál finomabb. Ja és a sajtról se feledkezzünk meg.
Nyáron pedig grillrácson elkészítve még finomabb.
Jó étvágyat hozzá! |
sarkadykati  |
Címkék: gasztronómiai élvezetekről, régi receptedben, egészséghez vezető, ételed egészségesen, gyors éttermi, meglepően finom, |
|
|
|
|