| 4 fantasztikus lecsóváltozat |
|
és pár kanálnyi csípős paprikakrémet. Fedő alatt párold, amíg már majdnem puha, ezután pár szem hámozott paradicsomot adj hozzá.
Víz hozzáadása nélkül főzd készre. Ha a húsos változatra szavazol, akkor a felkarikázott kolbászt és a feldarabolt szalonnát a paradicsommal együtt tedd bele. Ehhez szinte bármilyen köret jó - rizs, tarhonya, krumpli, kenyér, vagy akár üthetsz rá tojást is.
Babos lecsó
Hozzávalók:
* 50 dkg fejtőbab
* 1 kg paprika
* 3 hagyma ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 4 isteni bográcsos étel |
krumpli
* 60 dkg füstölt kolbász
* 3 paradicsom
* 3 zöldpaprika
* 1,5 dl olaj
* 60 dkg lebbencstészta
* 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
* 2 evőkanál ételízesítő
A füstölt szalonnát kockázd fel. A hagymát vágd apróra. A krumplit hámozd meg, mosd meg, és ezt is kockázd fel. A kolbászt karikázd fel. A paradicsomot és a zöldpaprikát is vágd fel, de nem kell nagyon apróra.
A bográcsba önts olajat, dobd bele a szalonnát, tördeld ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 4 omlós sülthús-variáció |
só
bors
4 szelet oldalas
4 vastagabb szelet császárszalonna
A káposztát szeleteld fel, egy tálban sózd le, hagyd állni egy órát, nyomkodd ki a levét, szórd meg egy kis borssal, és tedd kiolajozott tepsibe. A húsokat sózd, borsozd, a szalonnát kisebb darabokra vágd fel. A hús- és szalonnaszeleteket fektesd rá a káposztára. A tálat fedd be alufóliával. Előmelegített sütőben 40-50 percig süsd, majd vedd le az alufóliát, és addig süsd fólia nélkül, amíg a szalonna és a hús ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 5 hipergyors sült husi |
csirkemell
Hozzávalók:
* csirkemell a bőrével együtt
* 10 dkg füstölt szalonna
* 2 nagy póréhagyma
* 4 rozmaringág
* só
* bors
* olaj
A póréhagymát vágd hosszú csíkokra, vagy szedd szét leveleire, a szalonnát szeleteld fel vékonyra, a rozmaringágakat vágd ketté. A csirkemell bőrét kézzel óvatosan lazítsd fel. A bőr alatt sózd, borsozd, tegyél bele 1-1 szelet szalonnát és 2-3 csík póréhagymát, majd tedd rá a rozmaringot. ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 5 különleges bográcsos |
|
szalonna
* 1 kg paradicsom
* 2 kg paprika
* 1-2 csípős paprika
* 1 kg hagyma
* olaj
* só
A hagymát és a paradicsomot kockázd fel, a paprikát vágd karikára. Kevés olajon pirítsd át a szalonnát, majd add hozzá a hagymát. Amikor üvegesre pirult, tedd bele a zöldségeket, sózd meg, és főzd készre.
Szegedi halászlé
Hozzávalók:
* 3,5 kg ponty
* 3,5 kg harcsa
* 5 fej vöröshagyma
* erős ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 5 mennyei pizza |
locsold meg, majd süsd készre.
Parasztos pizza
Hozzávalók:
* 1 nagy pohár tejföl
* 3-4 fej lilahagyma
* szeletelt szalonna
* 30-40 dkg sajt
A tésztát kend meg a tejföllel, helyezd rá a szalonnát, a hagymakarikákat, és végül az egészet vastagon terítsd be reszelt sajttal. A férfiak biztos kedvence.
Csirkés-tejfölös pizza
Hozzávalók:
* 50 dkg csirkemell
* 1 kis doboz tejföl
* 4-6 szelet bacon
* ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 5 remek húsvéti recept |
morzsolt csemegekukorica, ízlés szerint törött fehér bors, ízlés szerint só, ízlés szerint cukor.
Elkészítése: A csirkemellet csontjától és bőrétől megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sonkát ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, és serpenyőben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemell csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy ... |
agimami7  |
|
|
| |
| A Babgulyás receptje: |
Hozzávalók (4-5 személyre):
30 dkg nagy szemű szárazbab
1 fej vöröshagyma
8-10 dkg füstölt szalonna
liszt
pirospaprika
őrölt bors
só
füstölt csülök vagy debreceni
A szalonnát vágd kis kockákra, süsd ki a zsírját, s azon lassan pirítsd meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szitálj rá egy-két evőkanálnyi lisztet, s 1-2 percig kevergetve pirítsd tovább. Szórj bele egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd keverd hozzá az előkészített ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
|
|