|
Csodamódszer nem létezik, csak elhatározás, kitartás és akaraterő szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk a nem kívánt kilóiktól. Sokan vetik bele magukat mindenféle diétába, de aztán néhány hét elteltével feladják, mert nincs elég kitartásuk koplalni. Pedig van olyan fogyókúra, amellyel nincs erre szükség, ráadásul a legtöbb diétával ellentétben igen hamar megszabadít a felesleges zsírpárnáktól. Ez a káposztaleves-kúra.
Egy hét kitartás, és akár 3-4 kilótól is megszabadulhatsz. A diéta után nemcsak, hogy kevesebbet fog mutatni a mérleg, hanem ezzel a módszerrel salaktalaníthatod és méregtelenítheted is tested.
A siker elérése érdekében azonban szigorúnak kell lennie: a hét nap alatt még apró bűnöket (egy falat csoki, egy kis kóstoló a nagyi sütijéből vagy egy üdítő korty sör) sem szabad elkövetni.
A sorrendre is ügyelnie kell - nem véletlen ugyanis, hogy adott napon mit miért kell enni.
Káposztaleves
Hozzávalók:
4 db közepes hagyma (2 lila, 2 vörös)
1 csomag zöldhagyma
2 kis paradicsompüré konzerv
1 nagy fej édeskáposzta fele hosszúra szelve
2 db zöldpaprika
1 db kaliforniai paprika
3 db sárgarépa
2 db zöldség
1 db zellergumó vagy 6 szál friss zellerlevél
6 db leveskocka
2 mokkáskanál só
1 evőkanál egész kömény (apróra vágva)
3 db babérlevél
1 mokkáskanál kurkuma
petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva
2 db kis chili paprika apróra vágva
A hozzávalókat karikára illetve kis kockára vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. A chilit és a bazsalikomot, valamint a petrezselymet a legvégén tedd vele.
A pontos menetrend
z itt leírt sorrendet a kívánt hatás érdekében mindenképpen be kell tartani.
1. nap: leves és bármilyen gyümölcs fogyasztható, kivéve a banán. (A görög- és a sárgadinnyének a legkevesebb a kalóriaértéke.)
2. nap: leves és mindenféle zöldség fogyasztható, kivéve szárazbab, borsó vagy kukorica. Vacsorára egy nagy héjában sült krumpli vajjal a jutalom.
3. nap: leves és mindenféle zöldség, gyümölcs megengedett, krumplit kivéve.
(Ha pontosan betartjuk a diétát és semmi mást nem eszünk, akkor a harmadik nap végére 2-3 kilót lehet fogyni.)
4. nap: leves és 3 banán, valamint sovány tej.
5. nap: leves, 6 friss paradicsom, 20 dkg marhahús (csirkével vagy hallal helyettesíthető), és legalább 6-8 pohár víz.
6. nap: leves, mindenféle zöldség (krumplit tilos) és 2-3 szelet hús (lehet marha, csirke vagy hal).
7. nap: leves, főtt barna rizs, zöldség és gyümölcslé (cukortartalom nélküli). Ezekből bármennyit fogyaszthat!
Ha nem csal, és még apróbb bűnöket sem követ el a diéta során, akkor a 8. nap reggelén akár 6-8 kilóval is kevesebbet mutathat a mérleg.
A diéta ideje alatt határozottan nem szabad tojást, cukrot, kenyeret és rántott ételeket enni, alkoholt vagy szénsavas italokat fogyasztani. Korlátlan mennyiségben ehet viszont a levesből, sőt, minél többet fogyaszt belőle, annál több kilótól szabadul meg.
A kúrát olyan gyakran alkalmazhatjuk, amilyen gyakran csak akarjuk, de a hétnapos periódust mindig be kell tartani. Ha a súlycsökkenés több, mint 8 kiló, akkor mielőtt újrakezdené, tartson több napos szünetet.Miért hatásos?
Azon túl, hogy segítségével egy hét alatt leadhat 6-8 kilót, számos egyéb előnye is van a káposztaleves-diétának. Sokkal jobban érzi majd magát, mert egészséges, természetes ételeket fogyaszt, valamint energiával tankolja fel szervezetét. Ezzel megerősíti ellenálló képességét is, méregteleníti, salaktalanítja testét.
A diéta titka kétségtelenül abban rejlik, hogy a káposztalevesnek bizonyítottan zsírégető hatása van. Ahhoz ugyanis, hogy a szervezet a levest megeméssze, rengeteg energiára van szükség, ezt pedig a felesleges zsírpárnákból meríti. A kúra során fogyasztott zöldségek és gyümölcsök azzal is fokozzák a zsírégetést, hogy élénkítik az anyagcserét.
A káposzta 95 százaléka víz, és mindössze 22 kalóriát tartalmaz. B-vitamin tartalma serkenti az anyagcserét, fokozza a koncentrálóképességet. Magas káliumtartalma salaktalanít, A-vitaminja óvja a bőrt. A benne lévő mustárolaj és a színező anyagok természetes antibiotikumként hatnak, megölik a baktériumokat és csökkentik a koleszterint.
A káposztalevesben lévő zöldségek rostjaikkal tisztíják beleinket. Az immunrendszert a flavonoidok erősítik azáltal, hogy a falósejteket nagy mértékben aktivizálják. A zeller vízhajtó hatású, és a gyomornedveket bírja munkára. Ne feledjük: minél élénkebb az emésztőrendszerünk, annál hamarabb jóllakunk. A paprika serkenti a hasnyálmirigy és a gyomor váladéktermelését, és nagy mennyiségű C-vitamint szállít. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a hagyma baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatású, ezen kívül csökkenti a vér zsír- és cukorszintjét is, de jól bevethető fegyver a magas vérnyomás ellen is. |
mamucika  |
Címkék: falat csoki, nagyi sütijéből, üdítő korty, hozzávalókat karikára, legvégén tedd, pontos menetrend, |
|
|
|
|