| *UPDATE* Sertés tokány tavaszi zöldségekkel,házi tarhonyával |
|
Hozzávalók 4 főre
60 dkg sertéslapocka csíkokra vágva
15 dkg finomra vágott hagyma
3 dl tejszín
5 dkg sárgarépa kockára vágva
5 dkg zeller kockázva
5 dkg fehérrépa kockázva
5 dkg zöldborsó
60 ml olívaolaj
só, bors
5 g Apróra vágott petrezselyem
5 g apróra vágott zsálya
20 dkg szénhidrátcsökkentett házi tarhonya
3 dkg vaj
A hagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, rádobjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal. Ha a hús ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Édes savanyú mangós |
szójaszósz
0,5 dkg zero cukor
1 tojás
só
2 púpozott ek. Master Mix
0.5 dl olaj
0.32 kg copfocska
Elkészítés:
A hagymát kockára vágom, de nem túl finomra! A paprikát 2 cm-es rombuszokra, a húst pedig csíkokra.
A ketchupot az ecettel, szójaszósszal, valamint a zerocukorral egy kis tálkában elkeverem.
A tojást felverem, 4 ek. vízzel a sóval és a zero cukorral elkeverem, beleforgatom a húst, majd kiveszem és 2 ek. keményítővel ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Édes savanyú mangós csirke... |
cukormentes szójaszósz
0,5 dkg zero cukor
1 tojás
só
2 púpozott ek. Master Mix
0.5 dl olaj
0.32 kg copfocska
A hagymát kockára vágom, de nem túl finomra! A paprikát 2 cm-es rombuszokra, a húst pedig csíkokra. A ketchupot az ecettel, szójaszósszal, valamint a zerocukorral egy kis tálkában elkeverem. A tojást felverem, 4 ek. vízzel a sóval és a zero cukorral elkeverem, beleforgatom a húst, majd kiveszem és 2 ek. keményítővel összekeverem. Az olajat egy nagy ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| .....párolt báránycomb |
8 dkg zsír, 12 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg liszt, 3 g szegfűbors, 2 dl tokaji édes szamorodni, 4 dkg áfonyalekvár, 2 dkg cukor, só
Elkészítése: A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ezzel a báránycombot gazdagon megtűzdeljük. Sóval és törött borssal meghintjük, majd egy kevés felhevített zsírba téve, mindegyik oldalát szép pirosra sütjük. Hozzáadjuk a vékony karikára szeletelt sárgarépát, fehérrépát, zellert és a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
|
kockákra vágott vöröshagymát, sót, 1 kk. majoránnát, 1 kk. pirospaprikát. Elkeverjük, rászórunk 1 kk. őrölt borsot, fél bögre vizet aláöntve, lefedve erősebb tűzön pároljuk.
Ha félpuha, a fedőt levéve zsírjára sütjük. Hozzáadunk tenyérnyi, vékony csíkokra szelt májat. Addig sütjük, míg a máj megduzzad. 1 gerezd zúzott fokhagymát belekeverve, kis ideig még tűzön tartjuk. Sós burgonyával tálaljuk.
Vasi pecsenye 1.
A hússzeleteket jól kiverjük, és fokhagymával ízesített tejbe ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben.
Vásárhelyi szűzpecsenye
A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, a leeső részeket eltávolítjuk. Vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, és sóval bedörzsöljük. Felhevített zsírban minden oldalán elősütjük, majd lábosba áttesszük.
Zsírjában finomra vágott vöröshagymát pirítunk, vékony szeletekre vágott vegyes zöldséget, egész borsot teszünk ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
franciák).
A tésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, diónyi vaj, kevés só, 1 pohár tejföl, 3 tojás.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, zsírját leszűrjük, zsírral kiegészítve beletesszük az apróra vágott hagymát, kissé megpirítjuk és beletesszük a csíkokra vágott húst. Fűszerezzük borssal. fokhagymával, majoránnával, sózzuk. Hozzátesszük a paradicsompürét.
Ha a levét elfőtte, megszórjuk 1 k. liszttel, kicsit pirítjuk, kevés vízzel felengedjük. Mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Hozzáadjuk a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|