| Finom falatok |
|
majoránnával ízesítjük, illetve sózzuk. Visszatesszük a húst és a zöldséget, és összerottyantjuk. Köretként egyszerű, sós vízben főzött, cikkekre vágott burgonya illik hozzá a legjobban, s persze egy pohár finom, könnyű vörösbor.
Palócleves
palócleves
Hozzávalók: 1 kg birka- vagy báránylapocka (kicsontozva kb. 50 dkg) 1 nagyobb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, só, fél mokkás-kanálnyi őrölt köménymag, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál ... |
piroska0101  |
|
|
| |
| Hamis palócleves: |
Hozzávalók
40 dkg zöldbab, 30 dkg burgonya, fél dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1,5 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 csokor friss kapor, só, őrölt bors
Elkészítése
A forró olajban futtassuk meg a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, és keverjük össze. Adjuk hozzá a 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot, a kockákra darabolt krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| Húsvéti palócleves receptje: |
Hozzávalók
(4személyre):
75 dkg ürücomb, vagy lapocka
30 dkg burgonya
40 dkg zöldbab
25 dkg vöröshagyma
2,5 dl tejföl
1 dkg pirospaprika
1 kis gerezd fokhagyma
fél babérlevél
kömény
só
1 kávéskanál liszt házi mangalicazsír
1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél)
Leírás
A húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk, és összedaraboljuk. ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| Isteni palócleves |
Isteni palócleves
Hozzávalók:
80 dkg marha fartő
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma pépesítve
1/2 kg mirelit zöldbab
1/2 kg burgonya
2 dl tejföl
2 evőkanál zsír
2 teáskanál pirospaprika
1/2 l húsleves (lehet kockából is)
3 babérlevél
só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:
Párold meg a hagymát a zsiradékon. A csíkokra vágott húst pirítsd meg a hagymán, süsd zsírjára. Dobd rá a pépesített ... |
veronika74  |
|
|
| |
| LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
|
Palócleves bográcsban
Hozzávalók 8 személyre:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1,2 kg birkahús
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 teáskanál őrölt köménymag
- 80 dkg zöldbab
- 2 babérlevél
- 50 dkg burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 4 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Mikszáth Kálmán palóclevese |
Hozzávalók:
- 30 dkg marhalábszár (vagy sertéslapocka, vagy sertéscomb)
- 1 nagy fej hagyma
- olaj
- pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- kömény
- 30 dkg zöldbab (széles hüvelyű, sötétzöld, Romano-bab)
- 25 dkg burgonya
- só
- babérlevél
- liszt
- tejföl
- 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél, vagy mirelit kapor)
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Mikszáth Kálmán palóclevese |
Mikszáth Kálmán palóclevese
Hozzávalók:
- 30 dkg marhalábszár (vagy sertéslapocka, vagy sertéscomb)
- 1 nagy fej hagyma
- olaj
- pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- kömény
- 30 dkg zöldbab (széles hüvelyű, sötétzöld, Romano-bab)
- 25 dkg burgonya
- só
- babérlevél
- liszt
- tejföl
- 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél, vagy mirelit kapor)
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Mit is főzzek? |
keresgéltem a google-ban
Forrás:
Palócleves
Folytatva a hagyományos vonalat, palóclevest főztem. Egyszerű, de nagyszerű leves. Nem tudom, melyik az autentikus, a ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
|
|