|
Hozzávalók a tésztához: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztőt pici tejben felfuttatva, 1 púpos
kávéskanál só a lisztbe, 1/2 liter tej, 1,5dl olaj. Tejföl és tojás a kenéshez.
Hozzávalók a töltelékhez: 1 tojássárgája, 10 dkg vaj, 20 dkg sajt, 20 dkg párizsi.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk egy tálban, azután deszkán dolgozunk tovább.
A tészta csak addig kel, amíg a tölteléket elkészítem. A párizsit és a sajtot felkockázom, a zöldségkeveréket kevés olajon vagy vajon megpárolom és pici vegetát szórok rá.
Mindez kb 15-20 perc, ennyi a kelési idő is.
A tésztát négy részre osztom, kinyújtom kb. 1,2 cm vastagságúra.
A tojássárgáját a vajjal kikeverem és a tésztára kenem, azután a sajtot és a párizsit összekeverem és a tésztára szórom, majd feletekerem.
és háromszögekre vágom. Végül 1 evőkanál tejfölt 1 tojássárgájával összekeverek és a háromszögeket megkenem vele. 250 fokon sütöm.
Két zöldséges és két párizsis tekercs lesz belőle. |
groszmadel  |
Címkék: vajjal kikeverem, tésztára kenem, párizsit összekeverem, tésztára szórom, háromszögeket megkenem, zöldségkeveréket, |
|
|
|
|