| .....párolt báránycomb |
|
g törött bors, 8 dkg zsír, 12 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg liszt, 3 g szegfűbors, 2 dl tokaji édes szamorodni, 4 dkg áfonyalekvár, 2 dkg cukor, só
Elkészítése: A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ezzel a báránycombot gazdagon megtűzdeljük. Sóval és törött borssal meghintjük, majd egy kevés felhevített zsírba téve, mindegyik oldalát szép pirosra sütjük. Hozzáadjuk a vékony karikára szeletelt sárgarépát, fehérrépát, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ...Lepény |
dkg szalonna (nálam kolozsvári, de bármilyen lehet)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a feltéteket.
2. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a szalonnát vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
4. Előveszünk egy nagyobb tepsit.
5. A tésztát alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk kb. két-három centivel nagyobbra, mint a tepsink.
6. A tepsit ... |
bozsanyinemanyi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
mokkáskanál őrölt gyömbért, és a csirke belsejébe töltjük. A nyílást hústűvel lezárjuk, és beborítjuk hajszál vékony szalonnaszeletekkel. Sütőben lassú tűznél puhára pároljuk. Egy fél órára letakarjuk alufóliával. Ezután leszedjük róla a fóliát, a szalonnát mellé rakjuk, megkenjük hideg vajjal, és felső lángon ropogós pirosra sütjük.
Zalai borítós
Hozzávalók: 10 db savanyú káposzta-levél, 60 dkg sertés lapocka, 1 nagy fej hagyma, 2 tojásnyi zsír, kis darab füstölt szalonna, 1 mk. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
zöldpaprika, 20 dkg sertésvelő, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli.
Elkészítése: Az apróra vágott szalonnát kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej hagymát és a fokhagymát, ráteszem a csíkokra vágott zöldpaprikát, és a saját levében üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott velőt hozzátéve néhány percig pirítom, majd a felvert ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 3 finom boros recept |
|
fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük be a hűtőbe és hagyjuk érni másnapig.
A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.
A ... |
agimami7  |
|
|
| |
| 3 féle tokány |
paradicsompüré,
1 fej hagyma,
só,
bors,
kakukkfű,
1 dl olaj.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk. A húst keskeny csíkokra vagdaljuk, a hagymával kis ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a szalonnát, az apróra szeletelt gombát. Megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és a kockára vágott uborkát. Zsírjára sütjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés ideig ezzel is ... |
korall44  |
|
|
| |
| 3 napos tésztakúra |
dkg lebbencstészta
3 dkg sárgarépa
3 dkg petrezselyemgyökér
1 dkg füstölt kenyér
1 dkg szalonna
vöröshagyma, fűszerpaprika, lecsó, kömény, só, őrölt bors - ízlés szerint
Elkészítés:
Főzőedénybe tesszük a szalonnát, kissé kiolvasztjuk és átpirítjuk a lebbencstésztát. Hozzáadjuk a lecsót, a fűszereket és a kockázott zöldségeket, majd felengedjük 4 dl vízzel. Lefedjük. 20 perc alatt készre főzzük és fogyasztjuk.
Ne feledd: a kúra akkor hatásos igazán, ha ... |
grimilda  |
|
|
| |
|
|