| H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj |
|
dkg sertészsír
1 fej hagyma
1,5 fej fokhagyma
1 paprika csumázva
1 kisebb fej paradicsom
só
bors
Elkészítés:
A karajszeleteket kissé kikloffoljuk, jól megmossuk. A fokhagymákat és a vöröshagymát összevágjuk apróra, odatesszük a zsírral egy lábasban. Kissé megfonnyasszuk a hagymákat, belehelyezzük a kicsumázott paprikát, az összevágott paradicsomot, felöntjük kevés vízzel és belehelyezzük a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük. Kb. másfél óra kell ... |
katalinkohut  |
|
|
| |
| H.Kohut Katalin: Oldalas pörkölt |
paradicsom
1 zöldpaprika
olaj ízlés szerint, vagy zsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
A húsokat a csontozat mentén feldaraboljuk, jól megmossuk. A hagymákat összevágjuk a fokhagymákkal, olajban kicsit megfonnyasszuk, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a paradicsomot felvágva, a paprikát kicsumázva, majd csontozattal felfelé elhelyezzük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt kb. ... |
kohlinka  |
|
|
| |
| Körözött receptek |
gerezd fokhagyma
A juhtúrót áttörjük. A márványsajtot lereszeljük, a lágy vajjal együtt hozzáadjuk a juhtúróhoz, és habverővel simára, krémmé keverjük.
A kimagozott olajbogyót, a metélőhagymát és a zöldpetrezselymet vágódeszkára téve apróra összevágjuk. A fokhagymát lereszeljük, és a fűszernövényekkel együtt a körözöttbe keverjük. Szükség szerint kevés sóval ízesítjük. Az elkészült körözöttet 2-3 órára letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláshoz világosra ... |
ensenada  |
|
|
| |
| Mártogassunk! |
cs petrezselyem, 1 cs bazsalikom, 1 cs újhagyma,
1 gerezd fokhagyma, só, bors, 3 ek citromlé, 1 ek cukor
Elkészítés: A zöldfűszereket megmossuk, megszárítjuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, majd a zöldfűszerekkel együtt a joghurthoz adjuk. A citromlével, sóval, borssal és a cukorral ízesítve jól összekeverjük. Tálalás előtt néhány órára behűtjük.
Sajtmártás
Hozzávalók: 4 ek vaj, 1 finomra vágott vöröshagyma, 4 ek liszt, 3 ... |
gyongy66  |
|
|
| |
| Római tálas receptek |
|
takaréklángon 100 percig sütjük.
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 100 perc
Maccaronata
Vöröshagymás zsírban egy csirkét párolunk, apróra vágva, ahogy pörköltnek szokás. Ha megpuhult a hús, leszedjük a csontokról s összevágjuk. Ez alatt fél kg makarónit apróra eltördelve, sós vízben jó puhára megfőzzük, leszűrjük, és lábasba rakjuk. Az összevágott csirkehúst levével együtt a makarónihoz keverjük, 2-3 kanál tejfelt, két egész tojást adunk még hozzá. Vajjal vagy zsírral ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
| Töltött hagyma |
túró
1 dl joghurt
4 evőkanál reszelt sajt
1 evőkanál aprított mentalevél
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, kissé összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörtjük.
A hagymát forrásban levő, sós vízbe tesszük, és 20 percig főzzük, vagy amíg megpuhulnak, de formájukat megőrzik. Másik edényben 10 percig főzzük sós vízben a pórét, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|