| Puliszka és egyéb kukoricás receptek |
|
önállóan étel. Mennyei, a látvány sem utolsó.A puliszkából megszámolhatatlan ételféleséget lehet készíteni. Édesen, sósan, vagy egyszerűen hideg tejjel, ahogy régen fogyasztották.Szaftos húsok mellé is lehet gombóc formában tálalni.
Túrógombóc kukoricadarával
5 dl víz,1 kávéskanál,olaj,kevés só,1 csomag vaníliás cukor,1/2 marék cukor,2 dl kukoricadara,25 dkg túró,pirított morzsa vagy porcukros darált dió
A fél liter forrásba lévő vízhez az olajat, kevés sót, a vaníliás ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
| Receptek vegyesen 2 |
még meleg rizshez adjuk, kelyhekbe szervírozzuk és hűtőbe tesszük. Tálaláskor a felvert tejszínhabbal
díszítjük. (Ha a rizst túl keménynek találnánk, a megmaradt gyümölcslével meglocsolhatjuk a
tejszínhab-bevonat előtt.)
Hamis túrógombóc, málnasodóval
Hozzávalók: 1 1/2 l tej, 2 evőkanál citromlé, kb. 30 dkg búzadara, 1 teáskanál só, 4 evőkanál cukor, 3
evőkanál liszt, 2 db tojás, 1 kg friss málna vagy házi málnaszörp.
Elkészítése: 1 l tejet aludni teszünk el a ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Receptek, amiket tőletek kaptam |
krémből, akkor sült meg kellőképpen. Ha a belseje még sületlen, de már megbarnult a teteje, ráborítok egy papírlapot vagy egy alufóliát, hogy ne égjen meg. Tovább sütöm.) Kockákra vágva tálalom.
************************
Hamis túrógombóc
sűrű tejbegrízből gombócokat csinálok,a vizes kézzel kigombolyított gombockákat pirított zsemlemorzsába forgatom meg Tejföllel és porcukorral hintem meg. Nagyon finom
*************************
Kávés ... |
yaskane  |
|
|
| |
| x |
Szójakocka : gulyásleves
brassói szójapecsenye
bakonyi szójakocka
#130
2010. augusztus 24. 17:32
Válaszolj!
Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...
HAMIS TÚRÓGOMBÓC (házitejből készült aludttejből)
A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szoktam megvárni, hogy teljesen felforrjon, hamarabb teszem bele a cukrot (vagy a ... |
nagyuska  |
|
|
| |
| x |
|
összefogjuk.
Forró sütőbe rakjuk, ha félig megsült, kisebb lángra vesszük a sütőt.
#1842
2009. március 18. 09:49
Válaszolj!
- - [-]
Túrógombóc kukoricadarával:
hozzávalók:0,5L víz,1 kávéskanál étolaj,csipetnyi só,1 csom. vaníliáscukor,0,5 marék kristálycukor,2 dl kukoricadara,25 dkg túró
pirított morzsa vagy darált dió
Elkészítés:a vizet odatesszük forrni-bele az ... |
nagyuska  |
|
|
| |
| x |
esetleg tejföllel, aki sósan az tojás sárgával kikevert tejföllel fogyaszthatja.
Találtam a neten egyéb ízesítésű (almás, fahéjas, kapros ) verziókat is, akár sütés nélkül, de mindegyik egyszerűbb és újszerűbb a kézzel formázgatott hagyományos túrógombócnál.
Ha mégis Tőletek ered, akkor bocs, és köszönöm.
(Tanulság: ezentúl ellátom széljegyzettel a kimentett recepteket, hogy mikor és kitől erednek.)
#408
2009. június 4. 13:31
Válaszolj! ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|