| ❤Mindentbele 24 órás savanyú❤ |
|
Hozzávalók
2,5 kg káposzta
2 kg uborka
2 kg paprika minél vegyesebb színű a paprika,annál gusztusosabb a savanyúnk
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol kis fej
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 evőkanál szalicil
1 kiskanál borkénporElkészítés
A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Korhelyleves |
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg vágott savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
1 csipet köménymag
1 babérlevél
2 szem feketebors
1 l húsleves
4 gerezd fokhagyma
10 dkg vöröshagyma
10 dkg virsli
Só
10 g szénhidrátcsökkentett liszt
1 kk pirospaprika
1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Sajtos fitt rakott... |
Sajtos fitt rakott káposzta
Hozzávalók 4 személyre
1,5 kg savanyú káposzta (mosva, átvágva)
40 dkg darált pulykacomb
olaj
10 dkg kockázott vöröshagyma
bors
kömény
só
fokhagyma
0,4 l tejföl
20 dkg barnarizs
majoranna
pirospaprika
5 dkg liszt
0,20 dkg füstölt kolbász
2-3 dl lecsó
Elkészítés:
A káposztát vízzel többször átmossuk. Majd annyi vízben, ami éppen ellepi kb. 40-50 percig előfőzzük. A ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
lassú tűznél puhára pároljuk. Egy fél órára letakarjuk alufóliával. Ezután leszedjük róla a fóliát, a szalonnát mellé rakjuk, megkenjük hideg vajjal, és felső lángon ropogós pirosra sütjük.
Zalai borítós
Hozzávalók: 10 db savanyú káposzta-levél, 60 dkg sertés lapocka, 1 nagy fej hagyma, 2 tojásnyi zsír, kis darab füstölt szalonna, 1 mk. bors, késhegynyi majoránna, 1 k. liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 k. liszt, 2 k. paradicsompüré, 1 dl bor (akár a franciák).
A tésztához: 25 dkg ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
|
Udvarhelyi rakott káposzta
Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 25 dkg kolbász, 20 dkg kolozsvári szalonna, 15 dkg zsír, 1,5 kg savanyú káposzta, 20 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, só, bors, kakukkfű.
Elkészítése: A sertéshúst megdaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, és együtt olajban megpirítjuk, megpaprikázzuk. A füstölt szalonnát vékony szalonnaszeletekre vágjuk, megpirítjuk beletesszük rövid időre, a karikára vágott füstölt kolbászt is. A savanyú ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Vásárhelyi rakott rostélyos.
Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Vecsési káposztás bab
Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Vecsési töltött hús
Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|