| Dödölle |
|
Mókás a neve, de még mókásabb a régies neve: krumpligánica. A dödölle kiváló köretet biztosít pörköltökhöz, és más szószosabb húsok mellé.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
40 dkg gluténmentes liszt
1 evőkanál só
2 fej hagyma
12 dkg zsír
Hogyan készítsük el?
Az apró kockákra vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, összetörjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Robotgéppel simára keverjük, és melegen tartjuk. A ... |
rauchne02  |
|
|
| |
| Hogyan készül a dödölle? |
Hogyan készül a dödölle?
Mókás a neve, de még mókásabb a régies neve: krumpligánica. A dödölle kiváló köretet biztosít pörköltökhöz, és más szószosabb húsok mellé.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
40 dkg gluténmentes liszt
1 evőkanál só
2 fej hagyma
12 dkg zsír
Hogyan készítsük el?
Az apró kockákra vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, összetörjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Robotgéppel ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Recept |
Hal a tortán recept 2009-09-07 22:41
Korda György finomságai
Szarvaspörkölt
Hozzávalók: 1 kg szarvascomb, 3-4 fej vöröshagyma, 2-3 zöldpaprika, 2 paradicsom, 5-6 gerezd fokhagyma, bors, só, 15 dkg pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 2 dl vörösbor, 2 db babérlevél, chilipaprika és őrölt kömény.
Elkészítés: A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, s erre rátesszük a karikákra szelt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk az őrölt ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept |
Hozzávalók:
A pörkölthöz
50 dkg szarvashús (lábszár vagy lapocka)
1 fej vöröshagyma nagyobb fej
6-8 dkg zsír vagy ennek megfelelő olaj
2-3 db fokhagymagerezd
kömény őrölt
bors őrölt
majoránna csipetnyi
pirospaprika
só
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A felolvasztott zsíron-olajon hervasszuk finomra az aprított vöröshagymát, dobjuk bele a fokhagymát, majd a többi fűszert is.
Szórjuk bele a ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Szüreti szarvaspörkölt szőlőve |
|
Szüreti szarvaspörkölt szőlővel
Hozzávalók
- 1 kg szarvas comb
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek pirospaprika
- 2 dkg zsír
- 1 kis csokor kakukkfű
- 3 babérlevél
- 8 szem borókabogyó
- 40 dkg gomba
- 2 dl vörösbor
- 1 nagy fürt kékszőlő
- só
- bors
Elkészítése
1.- A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát nagyon finomra aprítjuk.
2.- A hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, beledobjuk a kakukkfüvet és keverjük egy ... |
maroka  |
|
|
| |
| Vacsoracsata-Szőke-Főétel |
"Szarvaspörkölt bográcsban Szőke módon"
Hozzávalók:
5 kg szarvas
5-6 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
színes bors
fekete bors
babérlevél
piros paprika
kömény
gyömbér
5-6 szál petrezselyem
sárgarépa
1 zellergumó
szárított gomba
2 dl sör
1 dl pálinka
2-3 paradicsom
3 ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl |
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödölével
A vadétel igazi csemege, az év bármely szakában. Sőt, ha ügyesek a vásárlásnál, akkor nem is kell feltétlenül lényegesen többet fizetnünk egy szarvas apróhúsért:)
Hozzávalók
80 dkg szarvascomb,
20 dkg hagyma,
5 dkg szalonna (füstölt),
só, bors, 1 dkg kakukkfű,
1 db babérlevél,
2 dkg fokhagyma,
1 dkg borsikafű,
1 dkg pirospaprika,
1 dkg petrezselyem,
10 dkg ... |
suzymama  |
|
|
| |
|
|