| Adventi naptár mézeskalácsból |
|
ételfesték
Elkészítés:
Egy edénybe öntsük össze a mézet, a cukrot és margarint. Melegítsük addig, amíg a cukor és a margarin meg nem olvad. Kicsit pihentessük, hogy hűljön. Egy tálban keverjük össze a diót, lisztet a mézes fűszerkeverékekkel, az ánizsmaggal és a szalalkálival. Az így kapott tésztát zárt edényben 3 napig pihentetjük.
Majd a tésztát gyúrjuk át és nyújtsuk ki fólián és tegyük át a sütőlapra. Kés tompa élének segítségével 24 mezőt rajzoljunk bele. Csillag ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Grillcsirke házilag |
házilag)
Hozzávalók:
1 egesz csirke
ételízesítő
Szárnyas fűszerkeverék
Barbequ fűszerkeverék
1 kg krumpli
40 dkg kelbimbó
1 közepes fej hagyma
Elkészítés:
A csirkét megszórom a fűszerkeverékekkel, jól beledörzsölöm.
Ráhúzom egy sörösüvegre, amit megtöltök vízzel.
A lábait osszekötözöm és beleállítom egy nagyobb tepsibe.
A tepsi aljába is öntök egy kis vizet (NE égjen, füstöljön a lecsöpögő zsiradék), egyúttal ... |
kisa622  |
|
|
| |
| Indiai konyha |
babérlevél
1 evőkanálnyi reszelt szerecsendió
Egy serpenyőt felhevítünk, és ebbe tesszük az összetört fűszereket, s - kis lángon - addig kevergetjük, amíg illatozni nem kezdenek.
(Az indiai konyha a masalák, e speciális fűszerkeverékek számos további változatát is ismeri. Száraz pirítással, majd azt követő porráőrléssel készül például a masalam, melynek hozzávalói: 1-1 teáskanálnyi római kömény, ánizs, koriander és mustármag. Viszont például az édes masalát nem pirítják, csak porrá ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Mediterrán csirkecsíkok: |
1 kaliforniai piros paprika
10 dkg füstölt sajt
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd egy közepes méretű tepsibe fektetjük, megsózzuk, megborsozzuk. (növelhetjük az ízeket esetleg fűszerkeverékekkel, egy kevés fehérbor pedig lágyabbá teszi a csirkét) A póréhagymát felszeleteljük, majd szétszedjük a rétegeket, hogy hagymakarikákat kapjunk. A paprikát apróbbra vágjuk és keverjük össze a hagymával, majd szórjuk a csirkére. Ezután a tejszínt ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| Pulyka vagdalttal töltött cannelloni recept |
|
és apró kockára vágjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A zsemlét megáztatjuk a tejben, és kifacsarjuk. A darált pulykahúshoz hozzáadjuk a pirított hagymát, az áztatott zsemlét, a tojást, a darabos sajtot és a fűszerkeverékeket.
Ízlés szerint sózzuk, és jól összedolgozzuk.
Megtöltjük a canelloni tésztákat.
Rama margarinnal kikent sütőedénybe szorosan egymás mellé rakjuk.A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, és a reszelt sajttal. A tésztára öntjük és ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Rakott pulykamell |
GOMBAMÁRTÁSSAL, KLEMI MÓDRA
Hozzávalók: személyenként két szelet pulykamell, 1-1 gerezd fokhagyma, vaj, vagy Ráma, liszt és tojás a panírozáshoz, 2-3 dkg reszelt sajt, 2-3 gomba, tejföl, baromfi fűszerkeverék (lásd: Eltevések - Ételízesítők 3. Száraz fűszerkeverékek.)
Elkészítés: A pulykamellet előző este alaposan kiverjük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, másnap reggelig hűtőszekrényben tartjuk. Másnap egy jénai tálat alaposan kivajazunk, a hússzeleteket lisztbe majd tojásba ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Rakott pulykamell-szeletek gom |
gombamártással, Klemi módra
Hozzávalók: személyenként két szelet pulykamell, 1-1 gerezd fokhagyma, vaj, vagy Ráma, liszt és tojás a panírozáshoz, 2-3 dkg reszelt sajt, 2-3 gomba, tejföl, baromfi fűszerkeverék (lásd: Eltevések - Ételízesítők 3. Száraz fűszerkeverékek.)
Elkészítés: A pulykamellet előző este alaposan kiverjük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, másnap reggelig hűtőszekrényben tartjuk. Másnap egy jénai tálat alaposan kivajazunk, a hússzeleteket lisztbe majd tojásba ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|