Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Lapcsánka erdész módra
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint

=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonnát és a borjúcsontokat forró sütőben megpirítjuk. Amikor jól felpirult, kivesszük a sütőből és leöntjük róla a zsírt, forró vizet öntünk rá és a tûzhelyen tovább főzzük. A szalonnazsírba teszünk 1-2 szem kockacukrot, megpirítjuk, majd lisztet teszünk bele és rántást készítünk. Föleresztjük csontlével és hozzáöntjük a csontokhoz. Vörös és fehérborral, paradicsompürével, sóval, borssal, gombával ízesítjük. Lassú tûzön 2,5 óra hosszat főzzük. Szitán átszûrjük, a zöldségeket és a gombát átpasszírozzuk és a kész ,,barnamártást" felhasználásig hûtőben tároljuk.
=Két nap múlva kivesszük a hússzeleteket a pácból. Sózzuk, borsozzuk és forró zsírban hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pecsenyésítjük. Felhasználásig melegen tartjuk.
=A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Belekeverjük a 2-3 kanál lisztet, vigyázva arra, hogy gyenge maradjon masszánk. Sóval, borssal, tejföllel vagy kefirrel ízesítjük. Serpenyőben, forró zsíron, lapostányér nagyságú 3-5 mm vastagságú lapcsánkára formázzuk és mindkét oldalát piros-barnára sütjük.
=Mielőtt a sütéshez fogunk, vegyük ki a mártást, melegítsük meg. A forró lapcsánkát helyezzük előmelegített lapostányérra. Tegyünk rá egy pecsenyét, szórjuk meg gombával, majd öntsük le barnamártással. Így tegyük asztalra!
äLapcsánka, lapsi, tócsi, bere, cicege mind-mind ezt a remek ételt jelzi. Nagyszerû önmagában, minden feltét nélkül, azon frissiben fogyasztva, ahogyan sül. Csak győzzük sütni! Tehetünk rá tejfölt, szórhatunk rá reszelt sajtot, egyikkel sem vallunk szégyent, de ezzel az omlósan olvadó szarvas-szelettel, barnamártással leöntve, gombával dúsítva igazán fejedelmi. Feltétlenül próbálják ki! Szarvas helyett, marhasült is megteszi!
åTestes, tihanyi Cabernet Sauvignon, szekszárdi vörös vagy Egri Bikavér illik is, dukál is hozzá!
bubszi bubszi
Címkék: felszeletelt gombát, sütéshez fogunk, forró lapcsánkát, remek ételt, omlósan olvadó, átpasszírozzuk,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
lobogni kezdjen.Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón. Barna cukros forralt bor Hozzávalók: 2 üveg száraz Cabernet Sauvignon 1 narancs héja 1 fahéjrúd 8 egész szegfűszeg 1 egész szerecsendió 6-8 evőkanál barna cukor narancs szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, ...
radvanszki_jozsef radvanszki_jozsef
Csirkefantázia *digó gatyában*
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Igazi ínyencség: a jégbor
szőlőkből vagy akár kékszőlőből készült (Cabernet, kékfrankos, Pinot noir) jégborokkal is. Kanadában még ettől is színesebb a kép. Ott jégbort készítenek Rizlingből, vidalból, Pinot Blanc-ból, Muscat Ottonelből, Chardonnay-ból, Cabernet Sauvignon-ból, Cabernet Franc-ból, Merlot-ból és Gamay-ből. Nem véletlen, ők a legjobbak! Jégbor-kóstoló Jégbor-kóstoló A jégborkészítés nehézségei A jégbor készítésnek a rizikófaktora Európában, de főleg Magyarországon jóval ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
egész köményt, koriandert, babérlevelet, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Öntsünk hozzá 1,5 deci vörösbort is. Amikor az étel elkészül, tegyünk bele velőkockákat, s még tíz percig forraljuk. Testes vörösbor illik hozzá; kékfrankos vagy cabernet sauvignon. LÖSZPINCESORI MARHAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész fekete bors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 ...
yaskane yaskane
Sváb hentes marhatokánya
Hozzávalók: * 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) * 15 dkg gépsonka * 15 dkg ecetes uborka * 2 dl tejföl * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 dl száraz fehérbor * liszt * majoránna * só * olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakonöntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, ...
rochlitzne rochlitzne
Sváb hentes marhatokánya
Sváb hentes marhatokánya Hozzávalók: 80 dkg marhacomb (jó a lábszár is) 15 dkg gépsonka 15 dkg ecetes uborka 2 dl tejföl 1 nagy fej vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor liszt majoránna só olaj Elkészítés: Csíkokra vágjuk a marhahúst. A finomra vágott hagymát kedvenc lábasunkban megpároljuk, hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Szatmári lacipecsenye
Szatmári lacipecsenye Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor köménymag őrölt pirospaprika őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, olajat öntünk bele, majd beletesszük a hagymakarikákat, és az előmelegített sütőbe toljuk. A tarját felszeleteljük, kiveregetjük, sózzuk, és az üvegesre pirult ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Túrós meggyes macoka65
Apró kiflik bubszi
Mákos mézes szelet bubszi
Húsvéti finomságok m_a_r_c_s_i
Csokis meggyes yvett789
Kekszes krémes wegnerzs
Krémes 4. bubszi
Narancsos tekercs bubszi
Epres-pudingos pohárkrém. reifregina
Variációk maradék sonkára grimilda
Szárnyas receptek
Illatos – omlós pulyka yaskane
Túrógombóc sütve – mai menü horvathnemagdi
Kárpótlás erzsebet1969
Ananásszal töltött csirke yaskane
Tepsis csirke napsugar71
Ízőrzők – Hosszúhetény horvathnemagdi
Borsópörkölt egytál bkisseva
Cukkinis-baconos csirketekercsek Gm&Lm bkisseva
Mézes diós csirke bubszi
Csülök receptek vg999
Marhából készült ételek
Hajdúsági tokány zsokanita
Sattay Malájföld bubszi
Mediterrán zacskós marhasült bubszi
Taco leves recept toth_beata
Marhapörkölt burgonyagombóccal veronika74
Burgonyás rakott zöldbab recept jamborlulu
A köménymag relisisi
Bajor rostélyos bubszi
Mincsetabir macoka65
chilis bab faciendum
Sertésből készült ételek
Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival bkisseva
Dagadó vörösboros, mazsolás rochlitzne
Bolognai lasagne recept gonda_katalin
Ízőrzők - Révfülöp bkisseva
Csülök Huszárné módra klara50
Hal a tortán jjanosne
Bakonyi sertésborda vicky0709
Pörkölt túrós csuszával horvathnemagdi
Kínai ízesítésű sertésragu bulac57
Rácsos fasírtlepény klerierzsi
Halból készült ételek
Szegedi halászlé 1. bubszi
Pisztráng alufóliában bubszi
T betűs receptek horvathnemagdi
K betüs recept horvathnemagdi
A legfinomabb édes és sós palacsinták tinka1951
Vagdalt hal bubszi
Lazacos sugo veronika74
Szegedi halászlé bubszi
Lazac paradicsomos ceruzababbal recept gonda_katalin
Vad ételek
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Gombás szarvastokány orsi1
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Recept jjanosne
Lapcsánka erdész módra bubszi
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Spagetti ajánló
Cukkinis, paradicsomos tészta horvathnemagdi
Olaszos töltött csirke bubszi
Diétás ételek olcsón, gyorsan bulac57
Zöldséges spagetti recept kovacs_zsoka
Carbonara eredeti olasz módra recept kovacs_zsoka
Recept jjanosne
Spagettiomlett 1vargaildyko
Spenótos canelloni recept baggesz20
Spagetti ahogy én készítem recept gonda_katalin
Padlizsános spagetti (4 személ napsugar71
Pizza receptek
Sonkás-olívás PIZZA bubszi
Lapo kenyér serpenyőben sütve faciendum
Könnyedebb étel horvathnemagdi
Stahl konyhája agimami7
Calabriai pizza bubszi
Csokidarabos kiflik tundihugi
Pizzás csiga veronika74
Pizza pogácsa tinka1951
Omlós pizza gombával petezsolt
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Hamburger receptek
Hawaii burger veronika74
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Válassza a szóját! margoka59
Házi hamburger salátával recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger buci recept boszorlany
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU