| 4 tuti tipp, hogyan készítsd |
|
súlyos kővel, amely legalább a káposzta súlyának 20 százalékát teszi ki. Helyezd hűvös, 15-20 fokos helyiségbe, ahol két-három hét alatt elkészül az egész télre elegendő savanyú káposzta. A kész káposztát pincében vagy hűtőben tárold.
Korhelyleves
Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta
2 pár virsli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, pirospaprika
2 kanál liszt vagy étkezési keményítő
margarin ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A káposzta savanyítása |
Savanyú káposzta készítése házilag
Házi savanyításhoz jó minőségű, téli káposztára van szükség. A káposztát száraz időben kell leszedni, mert hajlamos sok vizet magába szívni, így könnyen megromlik. Pár napig szellős, fedett helyen kell tárolni, hogy megérjen és borító levelei kifehéredjenek, majd a felső, hibás leveleket el kell távolítani. A káposzta savanyításra a legjobb a fahordó, de a műanyaghordó is megfelel. Ezeket jól ki kell mosni, ha szükséges előtte pár napig vízzel töltve áztatni, ... |
suzymama  |
|
|
| |
| A savanyú káposzta |
ha kevesebb zsiradékkal és pulykahússal főzzük, teljesen megfelelnek a mai modern elvárásoknak is. Álljon itt ötletadónak néhány hagyományos, savanyú káposztából készült étel, mely ugyanúgy elkészíthető reform változatban is.
Korhelyleves: a savanyú káposzta alaphoz füstölt kolbász vagy csülök társul
Korhelyhalászlé: a fentiekhez hasonlóan, csak halhússal készül
Toroskáposzta: többféle, kicsit zsírosabb disznóhúst adnak a káposztához
Töltött káposzta: savanyított levelekbe ... |
panka2006  |
|
|
| |
| Bableves variációk |
öntsd vissza a fazékba. Öntsd hozzá a rumot, a zöld citrom levét, sózd, borsozd. Önálló tálkában tálald, citromkarikával, petrezselyemmel és tejfölcseppekkel díszítsd.
Káposztás babos korhelyleves
Hozzávalók:
800 g füstölt sertéshús (oldalas, tarja és csülök), 400 g tarkabab, 500 g savanyú káposzta, 2 db babérlevél, 200 g paprikás kolbász, 100 g vöröshagyma, 20 g fokhagyma, 10 g borsikafű, 60 g liszt, 6 dl tejföl, 1 kis csokor ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Csalamádés korhelyleves |
|
Hozzávalók: 30 dkg csalamádé (savanyúság), 20 dkg főtt füstölt sonka (vagy nem kövér tarja), kis szál füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), ízlés szerint só, törött fekete bors, csipetnyi cukor.
A csalamádét apróra összevágom, és 2 evőkanál felforrósított olajon kissé megpirítom, majd hozzáadom a közben kis kockákra vágott sonkát és a bőrétől megfosztott, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Egyszerű egytálételek kezdőknek |
már biztos vagy, hívd össze a barátaidat egy kerti partira.
Híres magyar egytálételek
Gulyásleves és a gulyásfélék, pörköltek, paprikások, töltött káposzta, töltike ( töltött szőlőlevél, vagy karalábélevél) töltött paprika, lecsó, korhelyleves és a káposztalevesek általában, sürű ragulevesek, rakott fogások.
A legtöbbre áll, hogy nagyobb tételben érdemes készíteni, szerezzetek be egy 5 vagy 8 literes lábast, amit lehet készítsetek el bográcsban is.
Összeszedtük ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Felvidéki korhelyleves |
Hozzávalók: 50 dkg hordókáposzta, 1 kicsi, mellső füstölt csülök,
20 dkg gomba, 1 púpos evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, kiskanálnyi pirospaprika, 3-4 szem bors, 1 babérlevél, 1 dl tejföl.
A csülköt leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és jó puhára főzzük. (Ha kukta fazékban készítjük, a jelzéstől számítva 45 percig). Kihűlni hagyjuk, tetejéről a megdermedt zsírt leszedjük, a csülköt kiemeljük, kicsontozzuk, és kockákra vágjuk. Két evőkanálnyi csülökzsírból ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|